Skip to main content

Ship Ahoy (039)

22 februari 2016

Gianni Lannes is zwaar zwanger. Van een boek dat binnenkort in Italië het levenslicht ziet en gaat over een onderwerp dat deze serie op gang bracht: de dumping van allerlei levensgevaarlijke narigheid in de zeeën rondom de lieslaars en de gevolgen daarvan voor de volksgezondheid. Overigens geen mare incognitum voor de bekende journalist en fotograaf. Hij heeft er al veel over geschreven. Aan de hand van officiële paperassen.
In het boek komt aan de orde, dat de NATO al sinds jaren naast nucleaire en bio-chemische restvoorraden ook raketten en soortgelijk oud roest eerder genoemde zeeën in mietert. Daarvoor zijn officieel zes stortplaatsen in internationale wateren aangewezen, maar volgens Gianni zijn het er officieus wel 24. Waarvan het merendeel zich in Italiaanse en Kroatische kustwateren bevindt.
Eerder in deze serie wisten we al te melden dat in veel gevallen de autoriteiten driftig samenwerken met de mafia. En dan kan je wel schande kraaien, maar veel zin heeft dat niet. Getuige de deftige Haagse behandeling die Theo Cranendonk als Nederlandse betrokkene bij deze handel des doods ten deel viel. We kunnen het lot van het nieuwe boek van Gianni Lannes voorspellen. Wat gerommel in de pers. Wat vragen in het parlement. De belofte van de Italiaanse regering om een onderzoek in te stellen. En dat was het. What else? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
22 februari 2016