Skip to main content

Freedom House (003)

31 maart 2017

vrijdag 15 augustus-2008
Niet zo lang geleden vroeg de Turkse academicus Fetullah Gulen een groene kaart aan in het land van de onbegrensde mogelijkheden, waar hij al sinds 1998 verbleef. Werd Fetullah geweigerd. Op grond van de duistere activiteiten van zijn stichtingen, koranscholen en bedrijven in leuke landen als Oezbekistan, Azerbeidjan, Kazakstan en ... Kyrgizie, waar ook Turks wordt gesproken of een analoog koeterwaals. De zeer gevulde Fetullah ontplooide die activiteiten via de naar hem genoemde mohammedaanse beweging en zijn indrukwekkende tentakels binnen onderwijsinstellingen, vakbonden en media. Daar gaat natuurlijk nogal wat poen in zitten en om nou alles uit eigen zak te betalen gaat wat ver. Dus zocht en kreeg hij financiele steun bij andere rijke jongens en meisjes in Turkije, Saoedi-Arabie, Iran en volgens het Amerikaanse OM naar alle waarschijnlijkheid ook bij de CIA. Daarmee traden de OM-beffen in de voetsporen van hun Turkse collega's, die Gulen beschuldigen van anti-seculiere manipulaties, en de snorders van de Russische geheimedienst.
Merkwaardig dat de CIA een Turkse fundamentalist een financieel kontje geeft en in Afghanistan en Iran alle baarden wil millimeteren? Niet echt. Het gaat om de olie en gas van Centraal Azie. En daar moet met alle middelen de invloed van die kutrussen en die kutchinezen worden teruggedrongen. Desnoods met hulp van Fetullah Gulen. Het is dus geen mirakel dat een aantal Amerikaanse prominenten de aanvraag van zijn groene kaart ondersteunde. Onder wie oud CIA-snuffelaar George Fidas, de vroegere Amerikaanse ambassadeur in Turkije Morton Abramovitz en de voormalige onderdirecteur van de CIA Graham Fuller. En wel wel, laat diezelfde Graham nou deel uitmaken van Sibel Edmonds' sterrengalerij (1). Een galerij vol stinkend rijke luitjes die betrokken waren en zijn bij de internationale handel in nucleaire, hallucinaire, en chemo-biologische rotzooi en het witwassen van de opbrengsten. Geen vierderangetjes als Holleeder of Paja, maar de echte jongens.
Een andere leuke lidmaat van Sibel's galerij is ene Enver Yusuf Turani. Net als Gulen sinds 1998 woonachtig in de VS. In 2004 werd Enver op Capitol Hill onder toeziend oog van Bush en Gulen verheven tot premier van een nieuwe natie, die sindsdien alleen is erkend door de VS: Oost-Turkestan. Oftewel de Chinese provincie Xinjiang, waar Paul Rosenluller onlangs de daar thuishorende Oeigoeren ... maar dat weet u al. Wat daar nog meer thuishoort? De Eastern Turkestan Islamic Movement. Door de VN gebrandmerkt als een terroristische organisatie. Gestiekt en ondersteund door de directeur van het Flying Circus en de Taliban. Plus de heren Gulen en Turani en hun vrienden bij de CIA. Kan u het nog volgen? En maar zeiken over Tibet. Maar weet zo'n Van Muiswinkel veel.

(1) Zie voor meer achtergronden hierover de informatie van onze zoekmachine, speciaal de artikeltjes cryptisch (2) en (3)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Freedom House