Skip to main content

Schaakspel in Syrië (002)

13 april 2018

Met Rutte in Peking en Blok in Moskou lijkt het even alsof Nederland in de wereld een centrale rol speelt. Opvallend was de zakelijke toon van de hoogste diplomaat van de 2e buitenlandse investeerder in Rusland tijdens een persconferentie waarin journalisten nog vergeefs probeerden MH17 op de voorgrond te krijgen. Terwijl Rutte vanuit Peking had laten weten bij voorbaat begrip te hebben voor wat Trump ook zou besluiten over acties tegen Assad, was Blok opvallend minder enthousiast over de komende escalatie. Trump houdt ons nu al dagen in spanning. Is hij beïnvloed door de storm aan protest onder zijn aanhang tegen zijn Deep State-agenda? Na Tucker Carlson en Pat J. Buchanan heeft ook Ann Coulter hem flink de oren gewassen en wat te denken van Sarah Palin, die Trump verwijt 'bloed van onze zonen en dochters' te willen verspillen in Syrië. Natuurlijk gaat het hier om namen die iedere rechtgeaarde polderman/vrouw doen gruwen, maar daarom zijn ze van zo groot gewicht. Als een paar linkse 'usual suspects' (ex-president Carter heeft Trump gewaarschuwd) hadden geprotesteerd zou dat geen enkel effect hebben. Trump strijdt met iedereen: CIA, FBI, State Dpt, MSM, speciaal aanklager Mueller en het Congres dat hem dreigt af te zetten. Het besef dat hij zijn aanhang, het enige dat hij heeft behalve geld, zal verliezen als hij de plannen van Deep State in Syrië uitvoert, moet hem doen twijfelen over de op handen zijnde aanval. Hij wordt daarin gesteund door Mattis en het Pentagon, dat genoeg heeft van zig-zag en de mesthopen van de CIA (IS) opruimen..
Het is stuitend te zien hoe May, hoewel gehinderd door Corbyn's knappe verzet, en Macron staan te trappelen. 'Retour a Libie'. 'Jupiter' Macron heeft aangekondigd desnoods alleen in te grijpen. Dat zou een interessante confrontatie worden tussen de wapensystemen van de landen van ooit de 'Entente Cordiale'. Of Macron daarmee wegkomt in eigen land en of het helpt tegen de 'cheminots' die het land stil zetten valt te betwijfelen. 50 jaar na mei '68 - de tijd voor barricades op de boulevards is aangebroken.
Het is duidelijk dat de 'Astana-drie' van Turkije, Rusland en Iran in het aangekondigde geweld inmiddels een stille dood is gestorven. Een aanwijzing is hoe de Turkse delegatie op een congres in Kiev georganiseerd door de voormalige Oekraïnse premier 'Yats' Yatsenjuk, zich tegen de 'bezetting van de Krim' uitsprak. Oekraïne hoort inmiddels ook bij het MO, zoals veel mensen is ontgaan: met wapenleveranties aan jihadi's, huurlingen en vrijwilligers. 'Donetsk wordt in Syrië bevochten'.
De gemelde vangst van Engelse commando's door het leger van Assad in Douma (Oost-Ghouta) waar de 'chemische aanval' plaatsvond die de aanstaande aanval moet rechtvaardigen, blijkt daar rechtstreeks mee in verband te staan: het Russische ministerie van Defensie meldt dat de hele fake-gasaanval is georganiseerd door de Engelse geheime dienst. Dat de 'Witte Helmen' door hen worden betaald was duidelijk, maar dat Londen ook de hele filmoperatie organiseert is wereldnieuws. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 april 2018
Schaakspel in Syrië