Skip to main content

Same Player shoots again (012)

13 oktober 2018

De 'beursbubble' die 'opeens' voor de Congresverkiezingen van 7 november (bedoeld om Trump af te zetten) en de mislukte lancering in Baikonoer (Kazachstan) van het ISS-ruimtevaartprogramma waarbij een Russische en Amerikaanse cosmonaut met de schrik vrij kwamen; wat kan het met elkaar te maken hebben.
Dat de succesvolle, veilige terugkeer van de beide ruimtevaarders uit landen die volgens de neocon's elkaars 'eeuwige vijanden zijn' (in de woorden van de net teruggetreden VN-diplomaat Nicky Healy, gedoodverfde tegenkandidaat in de RP tegen Trump in 2020 al ontkent ze dit natuurlijk met klem) is niet zonder betekenis. Weinig Europeanen herinneren zich uiteraard de verkiezingsbeloften van Trump uit 2016 (betere relaties met Rusland dan onder Bush en Obama/Clinton). Maar het Amerikaanse volk wel! DAAAROM speelt 'Russiagate' van 'Speciaal-aanklager' Mueller geen enkele rol meer in de verkiezingen van 7 november. Geen Amwerikaanse kiezer dat het ene reet interesseert.
Terug naar de geslaagde reddingsoperatie van de beide cosmonauten. Met het drama van de 'Challanger'
('uitdager'; van wat en wie eigenlijk?)-lancering voor de ogen van het Amerikaanse publiek waarbij alle inzittenden omkwamen is dit opnieuw een verbluffend staaltje van de superieure Sovjet-ruimtetechnologie waar de VS altijd achter aan hebben gelopen. Van de hondjes Sreljka en Bjelka; eerste mens in de ruimte (Joeri Gagarin) tot het vanuit de SU bestuurde maanwagentje Loenochod dat de wereld verbaasde door over de maan rond te karren. Het Amerikaanse Nasa-raketprogramma is gestopt wegens gebrek aan budget! Ze gebruiken in Washington sinds de ineenstorting van het reëel bestaande socialisme in 1991 louter Sovjet-raketten om 'outerspace' te komen! Dit is misschien wel de grootste grap sinds het communisme de verdwijntruuc toepaste. Toen de USSR, de DDR en de CSSR in rook opgingen zonder geweld.
Dat een Amerikaanse cosmonaut deze keer ongeschonden terugkeerde is een opsteker voor Trump die na 7 november rekening moet houden met een afzettingsprocedure. Niet alles Russisch is dus slecht.
En tegelijkertijd is het een linkse directe tegen de oorlogshitsers die denken met hun 'superieure technologie' (denk aan de 'Joint Strike Fighter') de 'in staat van verval verkerende' Russische Federatie op de knieën te dwingen.
Ik heb het nieuwe boek van Pi Scheffer niet gelezen en zal het niet doen maar in 1 ding heeft hij gelijk: het tijdperk van de "Pax Americana" is voorbij. En Trump is daar slechts een exponent van. (WK)

Hans Vogel
Dat valt ernstig te betwijfelen. Het is ontegenzeggelijk war dat VS-technologie in wezen niet veel voorstelt, want overwegend gejat van anderen (al sinds de telefoon en de gloeilamp etc.). Maar de bewoners van dat land zijn, een enkele uitzondering daargelaten, zeldzaam rancuneus, gewelddadig, jaloers en gefrustreerd. Ze zijn er allemaal van overtuigd in het beste land ter wereld te leven, waarop wij anderen allemaal afgunstig zijn. Praat ze dat maar eens uit hun hoofd: onbegonnen werk. Ze zijn gek genoeg om tot het uiterste te gaan om hun hegemonie te behouden. Tegen zoveel Rücksichtslosigkeit is weinig bestand.
sybrand
Yes, the stock market has boomed since Trump became president. But it’s looking increasingly wobbly as Trump’s trade wars take a toll.
Over 80 percent of the stock market is owned by the richest 10 percent of Americans anyway, so most Americans never got much out of Trump’s market boom to begin with.
The trade wars are about to take a toll on ordinary workers. Trump’s steel tariffs have cost Ford $1 billion so far, for example, forcing the automaker to plan mass layoffs.
What about economic growth? Data from the Commerce Department shows the economy at full speed.
But very little of that growth is trickling down to average Americans. Adjusted for inflation, hourly wages aren’t much higher now than they were forty years ago. (minimumloon $7,25 per uur). De wegen lopen vol, de infrastructuur wordt niet aangepakt (geld ging naar tax-cut riches), kortom Trump krijgt vanuit de rust-belt straks flink wat dirt over zich heen; weer worden ze genaaid...
(Truthdig, Robert Reich)

JoopFinland
Dank Vogel, voor je kekke schildering van het karakter van de gemiddelde Amerikaan. WK onderschat inderdaad -behalve de virulente russofobie ook onder Trumpstemmers- het narcisme van alle jenks... Eigenliefde die tot vernietiging zal leiden maar niet alleen die van henzelf...
Hans Vogel
Was het nu maar slechts Russofobie. Voor VS'ers is iedereen die geen VS'er is in het beste geval een arme drommel die ze welwillend onder hun hoede nemen als knecht, en in het slechtste geval iemand die zonder veel omhaal afgeknald kan worden.
WK
Heerlijk. Maar een advies aan de heren: bezoek eens de VS. Dat 'alle Amerikanen' een gevaar vormen is toch belagelijk?
WK
Jullie denken toch niet dat de Vietnam-oorlog is gestopt door de demonstraties hier? Door de demonstraties in de VS! Waarbij doden vielen: '4 dead in Ohio'!
Hans Vogel
Waaruit leid je af dat ik de VS niet zou kennen? De Vietnamoorlog is gestopt omdat de VS tegen de verkeerde vijand waren losgegaan. Was de Fransen ook al zo vergaan, ondanks al die voormalige SS-ers die ze in dienst hadden. VS'ers zijn militair niet veel waard als ze geen huurlingen uit vazalstaten zoals Nederland en Engeland kunnen inzetten.
WK
Een weekendje shoppen in New York en ze zijn 'Amerika experts'.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 oktober 2018
Same player shoots again