Skip to main content

Same player shoots again (011)

01 oktober 2018

Het idee dat Israël zichzelf bestuurt of ooit bestuurd heeft moet men opgeven, net als Den Haag slechts bestuurt in dienst van. Als de VS haar handen van 'het Heilige Land' aftrekt (zoals langzamerhand aan het gebeuren is) is het uit met de avonturen van de Israëlische luchtmacht. Dat weet iedereen. Net als de financiële steun van de VS waarmee 'Kruisvaardersbastion' Israël nu al 70 jaar succesvol in de lucht wordt gehouden. Israël voerde de oorlogspolitiek in dienst van Deep State. Even later met atoomwapens uitgerust door Frankrijk. Israël was het geheime Navo-lid.
Maar nu naar de dag van vandaag. De snelle installering van het S-300 systeem in Syrië (iedere dag wordt al twee weken een batterij ingevlogen) heeft de nadruk gelegd op de woorden van de Israëlische luchtmachtchef eerder dat Israël de installatie van het S-300 systeem niet zou tolereren: oftewel dat ze het zouden platbombarderen. We weten dat Macron en May (beiden in zwaar weer) klaar staan om afleiding te zoeken in oorlog voor hun binnenlandse problemen. De betrokkenheid van het Franse fregat 'Auvergne' bij het neerhalen van het Russische verkenningstoestel vorige week spreekt boekdelen. Het was een oefening voor een volgende actie. De Engelsen staan altijd klaar om mee te doen. Zelfs Corbyn zal dat niet kunnen weigeren. Dan is hij pas echt 'antisemiet'.
Er zijn berichten dat Israël nog deze week de S-300 in Syrië gaat aanvallen, in een gecombineerde actie met de NAVO, waarbij Turkije (dat colonnes tanks naar Idlib overbrengt) weer terug van nooit weggeweest zou zijn en meedoet tegen Assad. En Rusland. Als de contouren van Wo3 ooit beter zijn weergeven dan nu? Israël zou de lont in het vat buskruit moeten steken. Dit gerecht wordt geserveerd met een complete aanval op Iran door 'de Geallieerden'. Nederland zal meedoen, Omzigt of niet.
In Israël wordt door de anti-oorlogspartij de komst van de S-300 verwelkomd. Het idee dat de Israëlische bevolking (schuilkelders) veilig zou zijn voor Wo3 wordt door hen niet geloofd. Ze zullen moeten bloeden voor de status quo in het MO. Want de Israëlische luchtmacht schreeuwde natuurlijk niet voor niets moord en brand. De S-300 deden het erg goed bij de Militaire Spelen. De hit van een Israëlische jet laatst boven Syrië, maar dan meervoudig.
De Israëlische marine bracht vele decennia geleden de US-Liberty naar de bodem. Daar moest ik aan denken bij het neerhalen van de Il-21. Het werd toegedekt. Dit wordt niet toegedekt. Net als het neerhalen van een Russische jet door Turkije Erdogan sterk beperkte. Israël gaat met de billen bloot.
Of Israël de kans krijgt de wereld in gevaar te brengen hangt af van de krachtsverhoudingen in Washington. (WK)

sybrand
Raul Hilberg, chronicled a process of repression that at first was “relatively mild” but led, step by step, to the Holocaust. It started with legal discrimination and ended with mass murder.
The Palestinians over the past few decades have endured a similar “destructive process.” They have gradually been stripped of basic civil liberties, robbed of assets including much of their land and often their homes, have suffered from mounting restrictions on their physical movements, been blocked from trading and business, especially the selling of produce, and found themselves increasingly impoverished and finally trapped behind walls and security fences erected around Gaza and the West Bank.
The Palestinians in Gaza live in conditions that now replicate those first imposed on Jews by the Nazis in the ghettos set up throughout East.
Liebermann wil nu the fishing zone van the Gazans, inperken, de olietoevoer afsluiten; Israel overweegt een serious blow uit te delen.
(truthdig) Chris Hedges.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 oktober 2018
Same player shoots again