Skip to main content

Loverboy (004)

31 maart 2017

dinsdag 31 januari-2012
Aan de slag. Om haar geliefde Jorrit D. uit de Turkse penarie te helpen stapt Chantal S. de prostitutie in. Hij brengt haar naar haar eerste klantjes. Een procedure die hij in de periode die volgt keurig in stand houdt. Niet uit veiligheidsoverwegingen, maar meer om meteen als ze de auto weer instapt de buit in ontvangst te nemen. Tussen februari en begin augustus vergaart ze voor hem langs deze minder sympathieke weg 34.000 euro's. Uiteraard deden zich diepe dips voor in haar gevoelsleven. Maar als ze op die momenten te kennen gaf dat ze wilde stoppen, dreigde hij fijntjes haar moeder te bellen met de mededeling dat haar dochter voor hoer zat. Indien voorradig voorzag hij haar ook wel van een neusje coke om de moed erin te houden. Eerst nog geheel gratis, later moest ze die leveranties zelfs betalen. Waar verandert liefde in angst?
Hoe dit ook zij, eind juli 2009 maakt zij een einde aan haar relatie en stapt na enige aarzeling naar de lokale afdeling smurferij. Daar legt zij een verklaring over de gebeurtenissen af, maar om nou te zeggen dat er daarna iets ingrijpends gebeurt, nou nee. Erger nog, eind oktober wordt de breuk tussen haar en Jorrit gelijmd en dankzij door haar bewaarde sms-jes weten we dat de hele tragedie opnieuw begon. Kwootje is nooit weg. Komt ie:

"Chantal, we hebben best een probleem en hoop op je hulp schat", "we moeten aan dat geld zien te komen", "maar jij kan het wel in korte tijd bij elkaar verdienen" en "vind wel heel lief en heel fijn dat je mijn reddende engel wilt zijn".

Begrijpt u het, begrijpen wij het.

In december denkt een vriendin van het stel, kom ik gooi er eens een sms-je tegenaan. Ze vraagt obligaatjeweg hoe het met Chantal en haar kereltje gaat. Even later belt kereltje haar terug en vraagt niet al te vriendelijk hoe zij aan "zijn" telefoonnummer is gekomen. Nog maar een kwootje:

"Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. Ik zal je opzoeken en alle ramen in je huis slopen. Ik zou maar veel achterom blijven kijken, want ik pak je wel. Als ik jou niet kan pakken, dan pak ik je ouders wel".

Bluf. Maar je wordt niet blij van zo'n telefoontje. Uiteindelijk loopt de boel spaak in mei 2010. Meer daarover in de volgende aflevering. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017