Skip to main content

Voor onder de kerstboom (001)

09 april 2017

donderdag 25 december-2014
Een paar leuke kadootjes. Allereerst eentje voor Fredje Westerbeke. De top-hotemetoot van het cluppie dat net zo lang zit te grutten in het onderzoeksmateriaal van de MH17 ramp tot we komend jaar weer een circustent kunnen opzetten in Zeist. Om een paar Russisch sprekende sloebers een oor aan te naaien. Ja, ja, we weten het. Gisteren heeft Fredje ook al wat van ons gekregen, maar hij doet zijn stinkende best om de boel sluitend te krijgen. Dus verdient ie wel een extraatje. Komt ie.
Die Oekraiense informant die we gisteren opvoerden met zijn verklaring, dat het Maleisische vliegtuig was neergehaald met een in Kiev afgestempelde air-to-air-raket zat met zijn vingers vast aan een leugendetector. En die vertoonde tijdens het afleggen van de verklaring geen luchtzakken of bokkensprongen. Zegt niet alles, maar is wel mooi meegenomen. Nog mooier: Het alternatieve Russische onderzoekscluppie heeft aangeboden om het nieuwe materiaal met Fredje cs. te delen. Naast alles wat al is opgeslagen. Kat in het bakkie Gourmet zou je zeggen. Tenzij ze aan deze kant van de demarcatielijn liever een Lockerbie-scenario aanhouden. Wat denkt u? Ja, denken wij ook.
Nou het tweede kadootje. Voor luitjes die van paddestoelen houden. Is een soort vervolg op de eilie die is ontstaan over een hack die Noord-Korea zou hebben gepleegd op “The Interview”. Een kutfilm van Sony Pictures die hier normaliter de bios nooit zou hebben gehaald, maar dankzij het optreden van Barack O. nu toch nog een kansje maakt. Het gaat om een komedie (hm) waarbij twee Amerikanski's door de CIA worden overgehaald om tijdens een journalistieke missie in Noord-Korea dictator Kim Jung-Oen te kelen. Dat schoot even fors in Oen's luchtpijp en die begon allerlei dreigementen uit te kramen in de richting van de USSA. Waaronder nucleaire. Flauwekul natuurlijk, maar wat gebeurt er een paar dagen geleden? Hackt een malloot die zich president van een anti-kernreactor groep op Hawaï noemt de besturing van een Zuidkoreaans exemplaar over en zet een vat vol geheime gegevens over die stroomopwekker op het internet. De betrokken president eist dat Seoel drie kerncentrales stillegt of anders ... Hij is fijn. Leuk als je net wat dennenlucht opsnuift van je kerststukje voor het raam.
Nou morgen nog wat pakjes. Er is niets zo lekker dan surprises zo langzaam mogelijk uit te pakken. Zelfs als ze van de voedselbank komen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 april 2017
Voor onder de kerstboom