Skip to main content

Roze balletten (005)

20 januari 2017

De Bussumse zakenman Ronnie Galjaard moet begin september voor de kadi verschijnen. Hij wordt ervan verdacht de laatste jaren duizenden liters PMK (een xtc-grondstof) Nederland te hebben binnengesmokkeld verpakt in honing uit China. Het is niet voor het eerst dat hij de degens kruist met het Openbaar Ministerie. Zo werd hij in 1994 nog tot twee jaar brommen veroordeeld wegens hash-handel. Verder werd hij ervan verdacht voor een paar misdaadorganisaties geheime bankrekeningen te hebben beheerd bij de Femis Bank in Zeist. Toen de bank in 1991 in zware juridische zee‘n terechtkwam zou Ronnie samen met onderandere de Soester advocaat Bob van der Goen 17,5 miljoen gulden van een prominent lid van ŽŽn van de organisaties naar Zwitserland hebben gesluisd (zie voor het aan deze kwestie gerelateerde vermakelijke faxverkeer tussen Van der Goen en KM noot 3 van het artikel "Retourtje Cantrade" in De Morgenster).
Ronnie was al in de jaren zeventig eigenaar van het luxe Bilthovense bordeel Florence Hill. Volgens een toenmalige medewerkster werden nieuwkomers ter plekke gecontroleerd op een eventueel crimineel verleden door gebruikmaking van een computer. Als bleek dat dat verleden ietwat te heftige details bevatte werd de betrokken nieuwkomer vriendelijk verzocht elders zijn broek te laten zakken. Die offici‘le gegevens werden zonder twijfel geleverd door een Haagse instantie. Naar alle waarschijnlijkheid de BVD, gezien het grote aantal CD-voitures dat regelmatig op de parkeerplaats van Ronnie's vleesverwerkend bedrijf werden gesignaleerd. En als wij Willem Meijer (alias Joris van de Wereld, ŽŽn van de belangrijkste bronnen van de Volkskrant bij de met veel sex gelardeerde ABP-affaire) mogen geloven zou ook oud-minister van Buitenlandse Zaken Schmelzer met enige regelmaat Florence Hill hebben gefrequenteerd.
Ronnie behoorde in die dagen tot het netwerk van de Gooise onroerend-coed-boer W.F.M. Mijnhardt, die zijn kapitaal niet alleen gedurig uitbreidde met speculatiewinsten uit de o.g.-sector maar volgens de nieuwe uitgave van het intelligenceblad Fringe ook uit coke- en diamantsmokkel (mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor inlichtingen).
Een rijksrechercheonderzoek bracht aan het licht dat de organisatie van Mijnhardt 253 notabelen, onder wie burgemeesters, bankdirecteuren en functionarissen van politie en OM, onder schot hield met beelden van hun sexuele hoogstandjes in het Spiegelhuis, een luxe bordeel in Zeist. Dankzij dat materiaal kregen Mijnhardt's bv's opvallend gunstige hypotheken en vergunningen los. Het Spiegelhuis zou overigens niet de enige locatie zijn geweest waar notabelen van dit slag voor de camera's uit hun bol en hun broek gingen. Ook in Ameide zou dat zijn gebeurd tijdens zogenaamde roze balletten. Het wachten is op een Nederlandse dokter Pinon.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
20 januari 2017
Roze balletten