Skip to main content

Don't cry (006)

27 februari 2017

maandag 3 februari-2014
Er was eens een plan. Het strategisch plan voor Venezuela. In 2013 in mekaar gehangen door een paar ongure Colombiaanse rechtse cluppies en FTI (1). Een Amerikaans consultingvehikel. Geen lullige frutsel, dat FTI. Opereert wereldwijd en jodelt elk jaar mee in Davos over de vraag welke regio nu weer aan de beurt is om te worden leeggehaald.
Het Latijns-Amerikaanse filiaal staat sinds 2007 onder leiding van ene Frank L. Holder. Een specialist op het gebied van internationale distributie van goederen, van veiligheidsvraagstukken en van de bestrijding van corruptie, fraude en de exploitatie van wasstraten. Of je een teiltje leeggooit.
Voordat Frankieboy bij FTI zijn stukkie brood ging verdienen zat ie volgens zijn officiële doopceel bij de Amerikaanse luchtmacht. Onder dat petje deed ie klusjes op de ambassade in Buenos Aires en op het militaire vliegveld van Langley, dat ondermeer bekend is geraakt door een heel speciale boerderij. Na een uitstapje naar de Argentijnse Belgrano-universiteit trad hij in dienst van Kroll. Een Amerikaanse mega-snuffelaar met een reputatie van een natte dweil en volledig volgepakt met voormalige wiseguys uit de officiële Amerikaanse inlichtingendiensten.
Over natte dweil gesproken, amigo Holder deed er alles aan om de reputatie van Kroll's spin off FTI van dezelfde reputatie te voorzien. Moet u even lezen wat ie met name in Argentinië allemaal heeft uitgespookt. Leuke gozer. Het is dus geen geweldig mirakel, dat FTI aan de wieg stond van het “Strategisch plan voor Venezuela”, dat erin voorzag om grote stroomstoringen te veroorzaken en de aanvoer van basale levensmiddelen te frustreren. Deze poging om zo een spontane volksopstand en Libische cq. Oekraïense toestanden uit te lokken ging tegen de vangrail. Maar wat gebeurt er momenteel in Holder's geliefde Argentinië? Langdurige stroomuitval en lege supermarkten. De peso staat onder zware druk en het wachten is op ... u begrijpt het.
Zet hem op Frank. Weg met al die linkse rakkers. Niet goedschiks dan kwaadschiks. En mocht het weer niet lukken dan kunnen we altijd nog een tweede Condor op het zootje afsturen (2). Stay tuned.

(1) Zie "Gladiolen in Venezuela” dd. 7 november 2013.
(2) Vgl. “Operatie Condor”. Even simpel goegelen en u bent weer helemaal op de hoogte.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017