Skip to main content

Reusachtig (004)

01 november 2017

Kon niet uitblijven. Een reactie van Peter van Haperen op het netjes in de msm-pas lopende artikel van Willy van Damme, gisteren op deze site. Komt ie:

Met veel belangstelling heb ik het artikel “Naar oplossing Bende van Nijvel?” gelezen. Met alle respect voor Willy van Damme denk ik hier toch aan een vorm van “whishful thinking”. Nog afgezien van het feit of Christiaan Bonkoffsky één van de reuzen was. Hij was in ieder geval niet “De Reus”, omdat ik uit eigen ondervinding weet dat er sprake was van minimaal drie “reuzen”.
Willy gaat teveel uit van het verhaal van zijn zoon en andere verhalen van schrijvers en journalisten.
Het probleem voor veel van hen is, dat ze elkaar klakkeloos lopen na te praten over wat er nu weer ontdekt is en wat iedere keer weer een “canard” blijkt te zijn. Het zou beter zijn om de stoute schoenen aan te trekken en zelf een degelijk onderzoek naar feiten en gebeurtenissen te doen. Verschillende keren heb ik bij de Belgische kranten en journalisten aan de bel getrokken om een dergelijk onderzoek op te zetten, zonder financiële bijbedoelingen en met minieme kosten. Hierbij als bijlage mijn voorstel tot zo'n onderzoek gericht aan het dagblad “De Morgen”
”.

Uiteraard kwam er niks van de grond. Een serieus onderzoek dat buiten de betrapte paden dreigt te gaan is à priori niet gewenst. Een dooie reus kost niks. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 november 2017