Skip to main content

Wij gunnen de Belgen natuurlijk best hun feestje. Maar dat ze helemaal uit hun bolleke gaan als ene C.B. of K.B. (invullen wat niet gewenst wordt) twee jaar geleden op zijn sterfbed tegen zijn familie heeft gemurmeld dat hij de reus was van de Bende van Nijvel snappen we die uitbarsting van vreugde niet helemaal. En als er dan ook nog door praktisch de hele msm wordt gejuicht, dat de oplossing van de reeks moorden van de Bende aanstaande is bestijgt ons bijna een plaatsvervangend gevoel van schaamte. Om een pondje suiker in de benzine te gooien voici een historische verklaring van een ingewijde op de aan de Bende gewijde forumsite. Daarin is sprake van het bestaan van meerdere reuzen. Plus een logische verklaring voor dat fenomeen. Feestje? Even wachten nog. Stay tuned.

  • Datum: .

Oeps. Wat een belangstelling voor een dooie reus. Nou, daar breien wij graag nog wat verder op door. Rechts, averechts, maakt ons geen flaus aus. Daarvoor duiken we opnieuw in de rijke voorraad van de forumsite over de Bende van Nijvel. Een stukje geschiedenis waar het water van door je tanden spoelt. Veel plezier. Stay tuned.

  • Datum: .

U heeft hem waarschijnlijk gemist. In al het Reusachtige geweld van de laatste dagen. Daarom nemen we u even bij de knuist en gaan terug naar een van de intrigerende strofes van de bijlage in aflevering 2 van gisteren. Een kwootje. Komt ie:

Vanaf midden zeventiger jaren kwam er steeds meer samenwerking met de Belgische tak en ben ik via Armfelt in contact gekomen met Vanden Boeynants, De Bonvoisin, Francis Dossogne, Faez al Ajjaz en Paul Latinus. Met Al Ajjaz ben ik verschillende keren naar Beiroet geweest i.v.m. verkoop van wapens. Bij deze verkopen waren ook Armfelt en Hans Teengs Gerritsen betrokken. Teengs Gerritsen zal nog vaker aan bod komen. Hij behoorde ook tot de leiding van “De Dienst”. Ook was ik met Al Ajjaz bij besprekingen op Cyprus met hooggeplaatste Nederlanders en Rifat Assad, hoofd van de Syrische veiligheidsdienst”.

Die laatste twee regels brachten bij ons een lichte aardverschuiving op gang en wij gingen voor het kousennaadje bij de schrijver van het prikkelende proza te rade. En jawel. Bingo. Het ging om de uraniumdeal uit de jaren tachtig die wij zo uitgebreid voor de koplampen hebben getrokken in deze serie. Met namen als Hassan Zubaidi, Rifat Assad (de oom van), Ruud en Paul Lubbers, ir. Van Schaik en nog meer tuttifrutti. Tot nu toe was de aanwezigheid van Al Ajjaz bij de bijeenkomsten op Cyprus ons niet bekend. Nu wel. En daar zijn we buitengewoon content mee. Uiteraard doen de msm daar niks mee. En de Haagse Landdag? Ach. Stay tuned.

  • Datum: .

Kon niet uitblijven. Een reactie van Peter van Haperen op het netjes in de msm-pas lopende artikel van Willy van Damme, gisteren op deze site. Komt ie:

Met veel belangstelling heb ik het artikel “Naar oplossing Bende van Nijvel?” gelezen. Met alle respect voor Willy van Damme denk ik hier toch aan een vorm van “whishful thinking”. Nog afgezien van het feit of Christiaan Bonkoffsky één van de reuzen was. Hij was in ieder geval niet “De Reus”, omdat ik uit eigen ondervinding weet dat er sprake was van minimaal drie “reuzen”.
Willy gaat teveel uit van het verhaal van zijn zoon en andere verhalen van schrijvers en journalisten.
Het probleem voor veel van hen is, dat ze elkaar klakkeloos lopen na te praten over wat er nu weer ontdekt is en wat iedere keer weer een “canard” blijkt te zijn. Het zou beter zijn om de stoute schoenen aan te trekken en zelf een degelijk onderzoek naar feiten en gebeurtenissen te doen. Verschillende keren heb ik bij de Belgische kranten en journalisten aan de bel getrokken om een dergelijk onderzoek op te zetten, zonder financiële bijbedoelingen en met minieme kosten. Hierbij als bijlage mijn voorstel tot zo'n onderzoek gericht aan het dagblad “De Morgen”
”.

Uiteraard kwam er niks van de grond. Een serieus onderzoek dat buiten de betrapte paden dreigt te gaan is à priori niet gewenst. Een dooie reus kost niks. Stay tuned.

  • Datum: .