Skip to main content

Pedo in pasjesland (002)

07 april 2017

zondag 19 december-2010
Sinds de Letse kindervriend Robert Mikelsons door de Amsterdamse smurfen wordt gegrilld is er al veel naar buiten geslingerd over zijn ellendige carrière, die begon bij zijn moeder en voorlopig eindigde in het spinhuis. Over vriend Ivars Tenters, de eigenaar van het distributiecentrum in Riga vanwaaruit Robertje's blote beeldmateriaal zijn weg vond naar een legertje koterheigers en -hopsers, bijna niks. Het zal wel in het belang van het onderzoek wezen.
In de mega-affaire rond Albert Gonzalez cum suis (1) werd Ivars indertijd gedwongen de spiegellijst van Albert's versleutelde vervalsingsnetwerk over te dragen aan Amerikaanse geheimsmurfen. Daarmee raakte zijn bedrijfje Cronos min of meer met zijn pik in het zand. Want als je eenmaal smurfbezoek hebt gehad sta je als stouterik genoteerd. Toen dus op een zonnige dag bij een pc-rukker in de States kotermateriaal werd aangetroffen en de weg opnieuw naar Ivars' spiegelwinkel in Riga leidde, was het verder eitje om Mikelsons bij de ballen te grijpen en te beginnen aan het uitgraven van zijn makkers en zijn cliëntèle.
Zal ons benieuwen of wij over dat laatste nog iets horen. Misschien wel als het om een melkboer, een postbode, een reparateur van kinderfietsen, een grafgraver, een speeltuinbeveiliger en meer van dit soort eenvoudige lieden gaat. Maar uiteraard niet als 't handelt om secretarissen-generaal, burgemeesters, hoofdofficieren van Justitie, grote smurfen, advocaten van het Koninklijk Huis, professoren, ambassadeurs, bankiers en andere stutten van de samenleving.
Ivars Tenters is hem gesmeerd. Zakentrip. Zou hij stiekem in de spiegel hebben gekeken? Stay tuned.

(1) Zie deel 1 dd. 15 december

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Pedo in pasjesland