Skip to main content

Raak? (007)

09 juni 2015

Nee hoor. Het paard is zo dood als een platte pier. En dat blijft ook zo. Hoe zat het ook alweer? Ex-premier Gerrit Schotte van Curacao was ervan overtuigd dat er bij de Veiligheidsdienst op het eiland (VDC) luitjes zaten die geheime info lekten. Ondermeer naar het digitale Knipselvehikel waarvoor ook dat meisje van de spookfirma Curiel & Shoarma in het veld dartelt (1). Vooral ook omdat Gerrit er zelf niet al te gezellig van af kwam in die publicaties liet hij in september 2011 een onderzoek plegen door Forensic Services Curacao onder leiding van de voormalige Haaglandenkoddebeier Benno van Leeuwen. Daarbij zou VDC-medewerker Eldred Winklaar zo onder druk zijn gezet dat ie hulp moest zoeken in de medische sector en zich later zelfs tot de ombudsman moest wenden om zijn bovenkamer wat uit te ruimen (2). Via die laatste route kwam vervolgens naar buiten dat Benno in opdracht van Gerrit alle voorradige bestanden zou hebben gedupliceerd en dat die duplicaten niet alleen terecht waren gekomen bij de Curacaose gokmafiosi maar ook bij de Colombiaanse snuffelsmurfendienst. Benno verklaarde dat het om een flinke portie bullshit ging (3). Bullshit of niet, SP-Kamerlid Ronald van Raak zag er brood in en legde de zaak op de grill bij Ronald Plasterk. Die bleek geen liefhebber van een bakbroodje bullshit te zijn en schoof de lekkernij door naar de huidige Curacaose regering. Ja maar, ja maar, kon Plasterk dan niks doen aan de toenemende invloed van de mafia op het eiland? Nee. Eigenlijk niet. Nou ja vort. Gisteren zegde hij toe eens te laten kijken naar verdachte geldstromen op Curacao. Hoehoehoe hahaha. Alweer?
Hoe ging het verder met VDC? De baas van het spul kreeg de zak. Ten onrechte volgens een kadi, maar hij keerde niet terug bij de VDC wegens de vigerende vertrouwensbreuk. Vanochtend wisten de Knipselaars te melden dat er nog vijf andere medewerkers niet meer tot het snuffelcorps van de VDC behoren. Elders te werk gesteld. En het paard van Ronald van Raak? Dood. Als een platte pier. Stay tuned.

(1) Bedoeld wordt Nardy Cramm die in het dossier rond Chris van Assendelft van Wijck zo gierend in de fout ging. Zie daarvoor onze serie “Antillen vice versa.
(2) Zie aflevering 2 van deze serie dd. 1 maart 2015.
(3) Zie aflevering 4 van deze serie dd. 9 maart 2015. 

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 juni 2015