Skip to main content

Raak? (005)

03 juni 2015

Geinig. Tien dagen geleden smakten wij een mail in het publieke domein. Was afkomstig van Benno van Leeuwen. De Sitting Bull van het neusjesinstituut Forensic Services Caribbean (FSC), dat indertijd onderzoek deed naar onregelmatigheden bij de Veiligheidsdienst Curacao. Op instigatie van toenmalig premier Gerrit Schotte. Zowel Gerrit als Benno werden later door het lijfblad van de illegaal opererende snuffelfirma Curiel & Shoarma ervan beschuldig bij dat onderzoek het hele geheime bestand te hebben gedupliceerd en dat Gerrit daarna die geheime wetenschap niet alleen met zijn mafiamaatjes uit de gokscene zou hebben gedeeld maar ook met Colombiaanse geheimsmurfen. Benno ontkende die beschuldigingen (1). En het gekke is, we geloven hem ook nog. Met name vanwege de deelname van de “directrice” van Curiel & Shoarma aan een kongsie die zich in het recente verleden heeft bediend van strafbare feiten bij de demonisering van stenenstapelaar Chris van Assendelft van Wijck (2). 
Wil overigens niet zeggen dat Gerrit meteen een kameraad is van mr. Proper. Zo moet ie binnenkort voor de kadi verschijnen omdat ie ervan verdacht wordt gebruik te hebben gemaakt van een wasstraat. En dat schijnt niet te mogen. Binnen dit kader wist SP-kanjer Ronald van Raak nog te melden dat er bij de gokamigo's van Gerrit 2 meloen Naffels per dag rondgaan (3). Het prijzengeld bedraagt zo'n 85 tot 90 procent. Dus waar kan je tegen een kleine vergoeding heel comfortabel je zwarte poen een sopje geven? Bij de vrienden van Gerrit. Appeltje eitje. Zou zijn uitgevlooid onder auspiciën van de Caribbean Financial Task Force. En welke firma is daarvoor actief in onze buitengewesten? Benno's Forensic Services Caribbean. Is dat ironisch of is dat ironisch?
Ronald van Raak wil al dat louche gedoe in het Latijnse gedeelte van ons Koninkrijk uitbannen. Wie niet. Probleem is wel dat de gokindustrie op Curacao zeg maar een kwart van de economie uitmaakt. En als premier Asjes de Europese richtlijnen op dit gebied netjes volgt neemt ie net als Jeroen in Den Haag die inkomsten mee bij het jaarlijkse vaststellen van het Bruto Nationale Product. De handel in Witte Neus en andere mindbenders, de handel in en exploitatie van dames en koters, de handel in wapentuig, gokken, smokkel, het runnen van wasstraten. Het hele scala. Anders krijg je de begroting niet op orde. Is dat effe schrikken. Slik. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 4 van deze serie dd. 9 maart 2015.
(2) Zie de serie “Antillen vice versa op de Followup-site.
(3) De Antilliaanse piek. Huidige koers ruim twee Europese kwartjes. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
03 juni 2015