Skip to main content

Octopussy (520)

maandag 24 februari-2014
Even terug naar aflevering 513. Daarin werd gemeld dat Robbie van de Rhee en zijn Amsterdamse filiaalhouder Marco van der Gulik aangifte hadden gedaan van chantage en afpersing door ene Marlon B. Een typisch gevalletje van brutaal vooruit verdedigen. Want wat blijkt? Marlon verzorgde in de wittebroodsweken van de nieuwe scam de it-kant van Ener2save. Ging eerst goed, maar al gauw fout. Een kwootje uit een mail die Marlon schreef aan de AFM. Komt ie:

"Zoals net besproken aan de telefoon heb ik enkele maanden geleden voor de heer Van der Gulik en de heer Van de Rhee werkzaamheden verricht als freelancer. Ik heb hier diverse werkzaamheden verricht op It-gebied, zoals de ontwikkeling van brochures, websites en nieuwsbrieven. Ik ben begin juli 2013 begonnen met mijn werkzaamheden. Al snel kreeg ik het vermoeden dat er iets niet in de haak was. Voor mijn diensten heb ik enkele betalingen ontvangen van de privérekening van de heer Gmuer (1). Dit in opdracht van de heer Van de Rhee.
Na overschrijding van diverse betalingsafspraken heb ik eenzijdig de website offline gezet. Dit aangezien er niet betaald werd en de betrokkenen hier geen recht op hadden. Sindsdien ben ik, alsmede mijn vriendin, continu bedreigd en gechanteerd door beide heren.
Afgelopen week ben ik verhaal gaan halen bij de heer Van der Gulik op de Keienbergerweg 46, samen met een goede vriend. Ook toen bleef de heer Van der Gulik bij zijn verhaal dat hij niets met Ener2save of de heer Van de Rhee te maken had en er geen geld beschikbaar is. Dit ondanks het feit, dat er de afgelopen maanden ruim 45.000 euro is opgehaald bij Nederlandse consumenten.
Aangezien ik verantwoordelijk ben geweest voor de It-werkzaamheden zijn mij diverse interne documenten gepasseerd. Wat duidelijk naar voren komt is dat de heer Van de Rhee feitelijk leiding geeft aan het bedrijf Ener2save en chantage, manipulatie en oplichting aan de orde van de dag waren. Een voorbeeld hiervan kreeg ik binnen via de server van Ener2save en heb ik als bijlage toegevoegd.
Aangezien ik voor mijn werkzaamheden betalingen heb ontvangen van het bedrijf Ener2save vanuit Zwitserland en mij volledig wil distantiëren van deze personen en dit bedrijf heb ik contact met u opgenomen. Indien gewenst kom ik graag langs om e.e.a. toe te lichten
”.

Wat gebeurt er als je namens een of andere firma kosten maakt, je in het buitenland verblijvende werkgever die kosten niet dekt en jij krap bij kas zit? Dan krijg je uiteindelijk bezoek van een deurwaarder. Of meerdere deurwaarders. En dan zit je mooi met je fluit in het Marbellazand. Ga je vervolgens na vergeefs aankloppen tot maatregelen over, dan beschuldigt je voormalige werkgever je van chantage, afpersing en meer van dat moois uit de criminele kraamkamer. Begrijpt u? Zo doe je dat.
Overigens beschikken wij dankzij Marlon ook nog over het bewijs, dat Robbie stoute ideetjes in het hoofd had over een alternatief gebruik van het het klantenbestand van Tommy Telecom (2). Maar dat komt de volgende keer aan bod. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 519 dd. 22 februari 2014.
(2) Zet voor de opera boeffo onze zoekmachine in de eerste versnelling. Als u weinig tijd hebt zoef dan in ieder geval naar het artikeltje “Verliezen doe je bij de Postcodeloterij” dd. 8 oktober 2010

Klik hier om uw reactie toe te voegen