Skip to main content

Bilderbribe (004)

25 februari 2017

maandag 31 oktober-2011
Bilderberg is ook niet meer wat het geweest is. Die wijsheid valt te peuteren uit de eilie die vorige week onder onze zuiderbuurtjes is ontstaan bij het vestigen van een absoluut wereldrecord kabinetje plakken. Trouwe lezers van ons alternatieve topmedium weten dankzij dit vooralsnog bescheiden serietje, dat Bilderberger Herman van Rompuy dankzij een deal met Bilderberger Etienne Davignon de eerste führer van het Vierde Rijk werd.
Die deal had betrekking op Davignon's energiegedrocht Electrabel en werd in 2009 gesloten toen freund Herman als premier het verdriet van België uitdroeg. De herenovereenkomst telde welgeteld vier A-4tjes. Daarin werd afgesproken, dat de antieke kerncentrales van Electrabel tien jaar langer mochten doorrommelen op Fuckyoushima-niveau en dat daarnaast Etienne's speelgoedje mocht rekenen op een belastingdouceurtje uit de eredivisie. Dat ging dwars tegen alle democratisch gemaakte afspraken in en de A-4tjes bleven dan ook ergens hangen tussen Herman's bureel en het parlementaire hoenderhok in de De Wetstraat.
Desondanks beschouwden de volgelingen van kindervriend Davignon de deal kennelijk als een deal. Dat bleek toen kabinetsformateur Elio di Rupo, de derde Bilderberger in dit spel zonder grenzen, begin vorige week de A-4tjes doorscheurde. Volgens Electrabel verdiende dat geen bloemetje. Ze lieten de Di Rupo, die in het roerige Belgische verleden ook al eens werd beschuldigd van koterhopsen, dan ook luidkeels weten dat het schenden van de afspraken tussen führer Herman en diens mefisto Etienne desastreus zou zijn. Met name voor de noodzakelijke nieuwe investeringen en dus de productiecapaciteit op het terrein van de energievoorziening. De volgelingen van Etienne lieten vervolgens weten dat ze de zaak voor de kadi zouden zwiepen als Elio's plannen deel zouden gaan uitmaken van het regeeraccoord.
Maar Elio plakte vrolijk voort. Hij liet gisteren weten dat het oorspronkelijke besluit om de oudste kerncentrales in 2015 dicht te mieteren gewoon doorgang zou vinden en de rest van het zootje in de jaren twintig. Dus niks tien jaar later. En dat betekent zonder twijfel een kernoorlog tussen de stropdassen van Etienne en Herman en de pinkelhoutjes van Elio.
Wij weten dankzij de ontboezemingen van voormalig Oranje-infiltrant Edwin de Koning van Zuidewijn dat onze keunigin de gewoonte heeft om een perfecte flamenco uit de grond te stampen als ze boos is. We mogen aannemen dat Bilderbea ook bij dit onderling gekrakeel binnen haar belangenvereniging het parket in Noordeinde stevige putten zal hebben bezorgd. Om de zinnen te verzetten is ze maar even gaan zonnen in onze randgemeentes. Een keunigin is ook maar een mens. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017