Skip to main content

Terra Vulgaris (016)

31 maart 2017

donderdag 4 juni-2009
Nou nee. Het verbaasde ons niks dat de heilige schrift van Ernst & Young dd. 4 juli 2008 een aardig bosje verwijzingen bevatte naar Hans Noomen. Per slot verzorgde hij het management van het ruineuze TVI-bouwsel en was ie verantwoordelijk voor de door E & Y naar boven getakelde narigheid. Compleet met beloningen in natura; openstaande leninkjes uit de volle ruif aan "derden", aandeelhouders en bestuurders; adviseurs als Hans zijn broer Bob en het Zwitserse Icarus Consultants (?); open vorderingen op Rica Teaka, Pura Vida en Royal Real Estate waar Hans een ringvinger in de pap heeft; schilderijen waarop is afgeschreven en ene John Bus, die ook wat meesmikkelde in het management (1).
Die Bus maakte trouwens ooit samen met riskante bloemenplukker Paul Kuiken furore bij het beursgenoteerde Landis. Een ict-bedrijf waar beleggers enthousiast zo'n 440 meloen in hadden gestoken, maar dat in 2002 de top van de bietenberg bereikte met een gat van 160 meloen euro. Daar valt die 40 tot 50 meloen van Terra Vitalis misschien wat bij tegen. Maar poen is poen, nietwaar. Volgens een rapport dat de afgelopen maand het licht zag was er bij Landis sprake van wanbeleid. Hoe kom je erop zou je zeggen, maar dat moest wel effies stevig worden vastgesteld om de aandeelhouders een mogelijkheid te geven alsnog achter Johnny en Paul's reet aan te gaan (1).
Het duo zou volgens onze bronnen binnen de Ajax-wereld overigens ook op goede voet staan met Mark Burbach. Ook al een ict-genie dat zich binnen de muren van het Vitalisgebouw manifesteerde en door ons uitgebreid geportretteerd is als de vriend van de in het liquidatie-proces prominent figurerende Moppie Rasnabe (3). Vraag is natuurlijk of professor Harrie van Mens als toezichthouder van al dit fraais op de hoogte was en serieus heeft geprobeerd daar iets aan te doen. Wij denken zomaar van niet. Stay tuned.

(1) Neem voor Hansepans onze lift naar het archief. Heerlijk, heerlijk.
(2) Johnny en Paul werden twee jaar geleden nog vrijgeproken van optievervalsing. Zie ook Octopussy 324.
(3) Zie eerdere afleveringen van deze serie en “Snoepjes uit de liquidatiewinkel” aflevering 7 en 8.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Terra Vulgaris