Skip to main content

Blik op de weg (010)

25 maart 2017

woensdag 9 februari-2011
Een paar dagen geleden heeft een mevrouw in Pakistan zelfmoord gepleegd. Zegt u misschien "ja, en?". Maar in Lahore en omstreken piepten ze wel anders. Die mevrouw was namelijk de kakelverse weduwe van een van de motormuizen die door de schielijk tot consulair medewerker verheven Raymond Davis op straat werd doodgeschoten. Ze was bang, dat de autoriteiten zouden toegeven aan de druk uit Washington om de moordenaar van haar echtgenoot uit zijn kruipruimte te halen en zonder proces te laten afreizen naar de VS.
En die mevrouw liep niet met vogeltjes. De druk van Barack en Billary is namelijk immens. En met reden. Want er is iets fishy met vriend Raymond. Zo zouden de Pakistaanse smurfen bij zijn aanhouding niet alleen het moordwapen hebben aangetroffen, maar ook nog een Glock met drie volle magazijnen en een telescoop. Wel erg veel ijzerwaren voor een eenvoudige technisch medewerker van een ambassadefiliaal. Zoals eerder al geboerd troffen de betrokken smurfen ook nog een pasje aan, waaruit zou moeten blijken dat de Amerikaanse gunslinger activiteiten ontplooide voor de security onderneming Hyperion Protective Consultants, gevestigd op het adres 5100 North Lane in Orlando, Florida. Navraag leerde dat op dat adres geen HPC gevestigd was. Sterker nog, HPC bestond niet en had nooit bestaan.
Zelfs lieden met een diploma Inholland op zak zullen begrijpen, dat Mohammed met de pet in Pakistan denkt: die Richard is een CIA-er of een stuk verdriet van Blackwater, die bezig was met een geheime missie, maar in het snotje werd gehouden door de twee motormuizen. Wat voor dat duo fataal afliep. En daar kon Mohammed wel eens bull's eye mee gooien.
In ieder geval is de publieke verontwaardiging zo groot, dat president Pinocchio Zardari voorlopig niet in de positie is om Raymond vrij te laten. Maar never say never. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
Blik op de weg