Skip to main content

Tit for tat (002)

02 maart 2017

dinsdag 25 november-2014
Lekker handig wijf. Vorige week moest mevrouw Grybauskaite zo nodig zeggen, dat Rusland een terroristisch land is. Gisteren zette de Litouwse presidente er nog een tandje bij en beloofde dat Litouwen het nazi-regime in Kiev militair zou steunen bij het tot de Ordnung roepen van de “rebellen”. Nou komt dat niet uit de lucht vallen, want ze heeft van meet af aan de slag op het Maidanplein gesteund (1). En we weten waar dat op uit is gedraaid.
Wat gebeurde er gisteren ook? Zowel trucks met goederen voor Rusland als personenwagens konden het aan de grens bij Kaliningrad plotseling schudden. Ze kwamen het land niet in. Nou is een groot deel van de Litouwse economie nog steeds zeer afhankelijk van de Russische markt, dus zat die mevrouw Grybauskaite meteen stevig met haar heuvel in het zand. De Russische ambassadeur werd op het matje van staatssecretaris Krivas geroepen. En die vertelde hem dat de maatregel je reinste discriminatie was. Nou daar schrok die ambassadeur wel even van. Hij vroeg meteen waar het toilet was.
Intussen heeft de president van de Litouwse truckersclub al aangekondigd buitenlandse trucks te zullen inhuren om de blokkade te omzeilen. Want aan de Russische grens staan een stel domme klootviolen en die hebben die truck niet door. Vooral niet nu ze gewaarschuwd zijn. Het is wat als je in de pas moet lopen.

(1) Zie bijvoorbeeld het artikeltje “Handdoek” van 30 maart 2014.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017