Skip to main content

De anti-kraker gekraakt? (001)

02 april 2017

donderdag 12 oktober-2006
Op de site van Krakenpost stond begin oktober deze intrigerende mail:

“Beste, deze info is zeer vertrouwelijk. Doe er iets goeds mee. Succes. Publiceren zal hem in zijn achilleshiel raken. De banken draaien dan de geldkraan dicht en het is uit met krakers bedreigen. De lafaard.
Erik van Toorenburg, de man achter Diacra Vastgoed, deinst in zijn geldbejag er niet voor terug om nepagenten in te zetten om pressie te zetten bij huurders. Huurders die overigens in panden zitten die hij heeft aangeschaft met te hoge taxatierapporten. De rapporten zijn voor hem makkelijk te verkrijgen, daar de heer Van Toorenburg een aandeel heeft gekocht in de hoofdstedelijke NVM-makelaar Van der Peijl.
Sinds deze NVM Govert van der Peijl zijn diensten aanbiedt aan de heer Van Toorenburg ging het verkrijgen van vastgoed natuurlijk nog makkelijker. Banken worden gewoon in de maling genomen middels valse rapporten. Het zogenaamde “eigen geld” dat Erik van Toorenburg meeneemt in zo’n transactie komt in werkelijkheid bij criminelen vandaan, die na de val van Endstra een andere vastgoedinvesteerder zochten. Via handige constructies, Thailand, Luxemburg, Amerika etc. wordt het hoofdstedelijke criminele vermogen handig rondgepompt.
”.

Goedensmorgens. Dat is geen lammetjespap. Vooropgesteld dat het waar is wat de anonieme schrijver van de mail eventjes op het kraakbord schept. Gemakzuchtig als we soms zijn zonden wij na lezing van bovenstaande brandmelding een basic mailtje naar NVM-makelaar Van der Peijl in de Amsterdamse Scheldestraat. Leest u even mee?

“Geachte heer Van der Peijl. Onlangs troffen wij op het net de tekst aan van een mailtje, waarin ondermeer uit de doeken werd gedaan, dat de heer E. van Toorenburg van Diacra Vastgoed een aandeel heeft gekocht van uw makelaardij. Wij zouden graag van u willen weten of deze informatie juist is”.

Nou, netter kan toch haast niet. Kijken of Govert de stilte verkiest boven een keurig antwoord. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
De anti-kraker gekraakt?