Skip to main content

Een Specht maakt nog geen zomer (014)

27 februari 2017

vrijdag 7 januari-2005
Wie deze serie een beetje volgt weet inmiddels dat Friedrich Adolf zeg maar Bob Specht ooit vette mik is geweest met zowel Panamese kopstukken als generaal Noriega en de latere president Ernesto Perez Balladares (alias De Stier) als de vorig jaar op de Amsterdamse Apollolaan gesneuvelde Willem Endstra. Niet toevallig alledrie in verband gebracht met de handel in roesmiddelen. In hoeverre Bob daar ook bij betrokken was onttrekt zich aan onze waarneming, maar we mogen aannemen dat hij af en toe eens binnenliep bij een wasserette.

Zeker is dat hij een grote reputatie geniet als financieel illusionist.

Zoals eerder vermeld zetonze oude Duitse vriend momenteel zijn talenten in om samen met zijn Zwitserse Beaufträchtiger Stephan Frischknecht vier miljoen dollar los te peuteren bij de Cypriotische onderneming Cheeky (?) Finance. Naar alle waarschijnlijkheid als provisie voor het in elkaar spijkeren van een deal tussen Cheeky Finance en de outfit van de oh zo keurige bankier Edgar de Picciotto, de UBP (Union Bancaire Privée). Daarbij zou het gaan om het luttele bedrag van in totaal 500 miljoen dollar. En dat is zeker cheeky.

Overigens zou volgens onze onvolprezen bronnen Bob’s natuurminnende advokaat Frischknecht zelf ook geen onbekende zijn op het terrein van duister financieel geschuifel. Zo zou hij bijvoorbeeld een heel stel boxes van clubs als Wells Fargo onder zijn vleugels hebben genomen waarin ondermeer Amerikaanse Federal Bonds en Notes uit 1934 liggen opgestapeld. In de wereld van crooks and criminals documenten om internationaal de boel flink op stelten te zetten. We zullen Stephan maar niet persoonlijk vragen hoe dat zit, want hij geeft toch geen antwoord. Als ie maar niet denkt dat ie daarmee van ons af is. Echt niet. Stay yodelingly tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
een specht maakt nog geen zomer