Skip to main content

Achterlijk (004)

09 maart 2017

woensdag 13 oktober-2010
Het is nog niet zover, maar als eind van de maand cq. begin volgende maand de kadi onze opgespoten regeringsleider vrijspreekt wordt er bij de Amsterdamse rechtbank ter ere van hem een ferme demonstratie gehouden. Dat zit tenminste in de pijplijn van de English Defence League. De uit tondeuseliefhebbers en andere koudhoofdigen opgetrokken anti-baardenmilitie, die in Britse steden en dorpen nu al weer maanden lang legale en illegale voorselecties organiseert in Olympische sporten als stenen, flessen en rookbommen gooien. Inmiddels hebben de Franse en Nederlandse broeders en zusters van respectievelijk de Ligue de Defense Francaise en de Dutch Defence League hun medewerking aan de demonstratie toegezegd. En ook knuppelaars en vendelzwaaiers uit Duitsland, België en Zwitserland komen naar Amsterdam. Gezelligheid kent geen tijd.
Denk nou niet, dat het gaat om een bijeengeraapt zootje. In juni van dit jaar kwamen bijvoorbeeld vertegenwoordigers van allerlei clubjes uit ongerieflijk Europa in Zürich bijmekaar onder auspiciën van de International Civil Liberties Alliance. Het beest moet een naam hebben. Tijdens dit gezellig samenzijn werd door de EDL een presentatie verzorgd over het vraagstuk "hoe organiseren wij een demonstratie?". Nou, dat weten we inmiddels.
Kan dus een hartstikke leuk dagje worden in Mokum. Daarna kan onze leider zich weer ongestoord wijden aan het verbreiden van zijn blijde boodschap en het aansturen van Mark Rukke en Maximus Rattus. Want na het feestje roept de plicht.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
09 maart 2017