Skip to main content

Doggies (010)

26 februari 2017

maandag 15 juni-2009
Eigenaardig. Maar gezien de teneur van deze serie toch ook weer niet. Gaat u even mee? Vorige week vloog een van onze trouwe lezers van Faro in de Zuid-Portugese Algarve terug naar Nederland. Blijken een paar jonge Hollandse blommen vlakbij hem te zitten. En zoals jonge Hollandse blommen dat tussen de hoogte- en snelheidsmeters vaak doen, ze ouwehoerden tot ze om en nabij een ons wogen. Over het algemeen over niks. Maar onze abonnee zette zijn oren op steeltjes toen een van de meiden begon uit te pakken over de leuke trip die ze had gemaakt. Voor noppes. Ze was namelijk uitgenodigd om op kosten van een stichting naar Zuid-Spanje te komen om daar een gratis weekend door te brengen. Als tegenprestatie moest ze dan een gereanimeerd windhondje (of winderig hondje, dat kan ook) in een box mee terugnemen naar Nederland. Malaga – Eindhoven. Kind kan de was doen. Maar plotseling werden de marsorders gewijzigd. Blom en hond werden als een zenuwachtige speer van Malaga naar Faro overgebracht voor een vlucht naar Rotterdam. Kosten noch moeite werden kennelijk gespaard om 1 hond van Spanje naar Nederland te krijgen. En, zei de ene blom nog tegen de andere: "Waarom doe jij dat ook niet? Ze hebben regelmatig mensen nodig. Het kost je niks en je hebt een te gek weekend." Denkt u ook wat wij denken?
Nou weten we niet om welke stichting het ging, maar je gedachten gaan al gauw uit naar een Amerikaanse gok-koningin, een paar bekende Hell's Angels, een oldtimerfanaat, een aspergeliefhebber, een verkoper van Costaricaans groen etcetera etcetera (1). Met hun ongebreidelde dierenliefde en hun Dagobert Duck-syndroom. Stay tuned.

(1) Voor de invulling van de namen verwijzen wij graag naar eerdere afleveringen in deze serie, die u kunt vinden op onze followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 februari 2017