Skip to main content

De aanbidding van de gouden Pekingeend (009)

25 maart 2017

dinsdag 11 maart-2008
Weet u nog? Dat mailtje aan de hoogste partijbons van het CDA? Over het entrenoetje dat zou hebben plaatsgevonden tussen Peter van Heeswijk en de op de merkwaardigste plaatsen opduikende Jan Willem Godin, voordat Europarlementarier Joop Post bij de vulles werd gezet (1)? Hebben we antwoord op. Nee, niet van Van Heeswijk zelf. Die was moe of zo. Of in China. De zaak werd afgehandeld door Michael Sijbom, het communicatiehoofd van de gristelijke democraten. Hield niet over. Leest u maar even mee:

"Op 14 september heeft de heer Post het CDA-partijbestuur dat hij zijn zetel in het Europees Parlement met onmiddellijke ingang ter beschikking stelt. Het dagelijks bestuur heeft toen aangegeven deze beslissing te respecteren. Voor ons is daarmee de zaak afgedaan."

Goeiemorgen. Alleen al voor die eerste zin zou een gemiddelde Albert Heijn-smurf zich uit schaamte overgeven aan Gargamel. Bovendien ontwijkt vriend Sijbom naar goed Haags gebruik een fatsoenlijk antwoord op onze toch redelijk simpele vragen. Uit ervaring weten we dat dit zo ongeveer de mores zijn als burgers iets vragen aan luitjes op de Olympus aan de Hofvijver. Maar het went nooit.

1. Zie aflevering 8 dd. 9 maart 2008

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 maart 2017
de aanbidding van de gouden Pekingeend