Skip to main content

MH17 en Lockerbie (004)

01 maart 2017

maandag 1 december-2014
Merkwaardig. Nadat Salah Kweiks aka Ramzi Diab en Marwan Kreisat om moverende redenen waren vrijgelaten (1) kwamen hun kameraden van de PFLP-GC niet zo heel lang daarna voor de kadi en werden door hem stevig achter het streepjesbehang geplakt. Vanwege de bomaanslagen op de met Amerikaanse soldaten rondzeulende Duitse treinen uit 1987. Maar vreemd genoeg bleef het dossier over de geplande aanslagen op burgervliegtuigen buiten schot. Ondanks het feit, dat bij de arrestaties tijdtabellen van vliegtuigmaatschappijen waren aangetroffen plus de nodige explosieven en een ontsteker.
Verder bleef ook de naam van FBI-asset Basel Bushnaq buiten de annalen. Blijkbaar was dat laatste van vitale betekenis voor de Feds, want tijdens het latere Lockerbie-proces tegen de twee Libische zwartepieten in Zeist kregen de dienstdoende jurken het vriendelijke verzoek om de naam van hun informant niet te noemen. Aan dat verzoek werd keurig voldaan en de voorzittende kadi was zo vriendelijk om het door de beffen van de twee Libiërs ingebrachte PFLP-dossier als irrelevant terzijde te schuiven. En dat terwijl er ook toen al de nodige aanwijzingen waren dat de PFLP-GC betrokken was geweest bij de aanslag op Panam103. In opdracht van Iran. Hoewel wat dat laatste betreft ook andere varianten mogelijk zijn. Per saldo was de betrokken Palestijnse verzetsgroep namelijk zwaar geïnfiltreerd en net als de andere verzetsgroeperingen tot de Adamsappel of het mohammedaanse alternatief daarvoor betrokken bij de handel in verwarrende middelen richting Europa en de USSA. In ruil daarvoor ontvingen zij wapentuig van Amerikaanse en Saoedische handelaren. Een Iran-Contraatje après la lettre. Terwille van de destabiliseringspolitiek die de USSA samen met de zandbakleiders en de jongens uit Tel Aviv had uitgezet en die nog steeds valide is. Luchtmachtofficier Charles Dennis MacKee en CIA-snuf Matthew Kevin Gannon hadden over dit ellendige gefoezel een flinke stoot materiaal vergaard en vlogen voor een rondje debriefing en een gezellig samenzijn onder de kerstboom huiswaarts met ... de Panam103. Ze kwamen nooit aan.
Als toetje nog even dit: Bij 9/11 was opnieuw sprake van een vlijtige samenwerking tussen Amerikaanse en Saoedische duisterlingen. De club van Mohammed Atta werd gestiekt via prins Bandar, de toenmalige Saudische ambassadeur in Washington, en diens echtgenote. Niet dat dit gegeven er verder toe deed, maar wel leuk om te weten.
Denkt u misschien, waarom dit hele relaas over Lockerbie en wat heeft dat te maken met de downfall of de MH17? Moet u bij Fredje Westerbeke wezen. Die maakte de vergelijking met Lockerbie tijdens een babbel met het Duitse weekvod Der Spiegel (2). Of dat ook inhoudt dat Fredje als Nederlandse hoofdsnuffelaar naar de daders van de aanslag nu naarstige pogingen doet om koetkekoet twee Poetin-aanhangers uit Donetsk en omgeving naar Zeist te dirigeren is nog niet helder. Maar het zou ons niks verbazen.

(1) Zie aflevering 3 dd. 21 november 2014.
(2) Zie aflevering 2 dd. 18 november 2014.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
01 maart 2017
MH17 en Lockerbie