Skip to main content

Pro en contra Patria (010)

08 mei 2018

Onder de schare lezers van dit serietje is er eentje die tot nu toe wel heel content moet zijn. Adje Melkert zal de verwikkelingen rond de Finse zakenman die in het verre Kampala niet meer wakker werd uit een paddosessie of wat het dan ook was, met oortjes in de kleur van zijn partij hebben gevolgd. Maar na de eerste schrik, over die mooie joffer en haar broer die naast Adje in de boord van een firmaatje op de Zuidas zitten en allerlei vragen moeten beantwoorden over hoe en wat in Uganda, gaat het negen afleverinkjes lang alleen nog maar over dat land, dat hotel, een exotische politieman en zo nog wat van die dingen waarmee Adje in geen levensdagen verbonden kan zijn geweest. Hij zit er dus momenteel lekker ontspannen bij, onze Melkert, misschien wel achter een pinocolada op zo´n globaal terras, tussen die glazen muren. Het is warm, en het geld stroomt binnen.
Maar aan alles komt een eind, ook aan de schaduw waarin Adje zich ophoudt. Want U en ik hebben zich natuurlijk het hoofd en wat dies meer zij gebroken over wie nou die andere gast was op die avond in hotel Pearl Of Africa. Weet U nog? Onze dode handelsreiziger schreef zich in op kamer 610. En op 618 paste de sleutel van ene mevrouw die samen met de ongelukkige het hotel binnen was gekomen. Wie zij was? De wettelijke echtgenote van het lijk? Een secretaresse die met de kerel mee was om hem bij te lichten op zijn tocht door de jungle? Een Jevgenia Who, die naast de Fin was komen zitten aan de hotelbar nadat ze had gezien dat de vertegenwoordiger van het buurland foldertjes van Patria naast zijn menulijst had uitgespreid? Een plaatselijke schone die dacht dat de vreemdeling voor het Rode Kruis werkte en haar in ruil voor wat lekkers wat extra´s voor haar tien koters zou toestoppen? Of mogelijkheid vijf...? Die waarvan we nu op ditzelfde moment Adje zich zien verslikken in zijn tweede pino...?
Jazeker.
Suvi, spreek uit Sofie. Suvi Lindén, voormalig minister in Finland, tegenwoordig aktief in van alles en nog wat, zowel in het Finse als ook abroad...
Suvi, die samen met haar broertje en met onder meer Adje het vehikel NxtVn Group BV (bij een club met zo´n naam wil je alleen komen werken wanneer het aantal Kamerzetels van de PvdA onder de tien is gelazerd) aandrijft. Zullen we trouwens even checken of dat nog wel aan het handje is? Want ze beweren allemaal dat ze nooit een kleintje lezen, maar je zult ze de kost niet willen geven die nadat ze uit de schaduw zijn getrokken toch maar even een andere naam gaan bezigen of de site van hun cluppie een tijdje op zwart zetten. Nee hoor, ze zitten nog in dat poppenkastje, alledrie, Suvi lekker knus meteen naast Adrianus zoals hij zich graag noemt tegenover dames. Misschien zitten ze nu wel als triootje heerlijk in het zonnetje, wie zal het zeggen? Moet alleen Adje wel een schone broek aan gaan trekken...(JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 mei 2018
Pro en contra Patria