Skip to main content

Pro en contra Patria (001)

26 februari 2018

Hoe het Ad Melkert vergaan is? Niets is te gek, dus misschien wordt de ooit gedoodverfde premier in onze collectieve geheugenkwab nog eens een groot staatsman a la Rip Lubbers. Voorlopig herinneren we ons de voormalige PvdA-coryfee als de man die door Volkert van der Graaf gevloerd werd. Want toen die Pim Fortuyn tegen het asfalt van de parkeerplaats van mediamiek Nederland legde, kon Melkert zijn premierschap wel schudden. Onbevestigde berichten hielden het er op dat Adje in die tijd chantabel was omdat hij zich wel eens in bretels van prikkeldraad hees op wilde feestjes en zo.
Hoe het ook zij, na lange jaren van mist rond de man, duikt zijn naam nu op in de geloofsbrieven van een firma genaamd NxtVn Group BV. Op de website van de club lacht Melkert sinds eind november vorig jaar naast ene Suvi, zeg maar Sofie, Lindén. Een aantal luikjes verder in de poppenkast treffen we nog een Lindén, namens Seppo. Sophie en Seppo hebben dezelfde moeder, en zijn de tronies achter de Finse zuster van NxtVn, zij als directrice, hij als broertje van de directrice.
Wat NxtV, met nog een vijftiental andere neven en nichten verspreid over de rest van deze bol, doet of niet doet? De club plant en bouwt datacentra, grote overdekte hallen waarin, ja zeg het maar gewoon recht voor de raap, gegevens over ons worden opgeslagen. Fysiek dus en bij vijf graden boven het vriespunt om op de verwarming te kunnen bezuinigen. Zulke hallen zijn tot nu toe gebouwd en in gebruik genomen in Virginia in the States, in het Egyptische Alexandrie, in Delfzijl in Groningen (in elk geval tot de volgende aardbibbering aldaar) en in Midden-Finland.
In deze serie zal het in eerste instantie vooral gaan over zus en broer Lindén. Maar omdat die zijn betrokken geraakt in een gedoe dat zich niet aan landsgrenzen houdt, moet niemand er raar van opkijken wanneer we over een afleverinkje of vijf, zes terug zijn aan de Zuidas, bij Ad, in diens nieuwe baan... Houd ramen en deuren goed dicht en de stamppot op het treefje, want we gaan het koud krijgen! (JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 februari 2018
Pro en contra Patria