Skip to main content

Poes (004)

26 maart 2021

Door Jan Portein.

U mag heel even meezingen. Maar het hoeft niet. Komt ie: “What's new Bellingcat, owhohohohoho, what's new Bellingcat owhohohohohoooo”. Wij hebben in het verleden nooit onder barkrukken en staminébanken gestoken dat we een pesthekel hebben aan die journalistieke lapjeskat en zijn kroost. Al was het alleen maar omdat ze met enige regelmaat kreupel en misleidend nieuws naar buiten mauwen. Voor een deel bij elkaar gekrabbeld op het internet, voor een ander deel in hun mik geschoven door infosmurfen uit hoge politieke kringen in de UK, de USA en de EU, die ons graag willen doen geloven dat al het slechts in de wereld afkomstig is uit Moskou en Bejing. Ondermeer in de vorm van disinformatie, hacking en de stiekeme beïnvloeding van onze politieke activiteiten en ons zakenleven. Daar staat uiteraard wat tegenover, want een kat moet ook verder. In aflevering 3 van deze serie maakten wij al melding van het halve meloen dat de Postcodeloterij doneerde. Mogelijk omdat bij dat goeiedoelenkanon de overtuiging leefde dat Bellingcat een bedreigde diersoort was. Ook de voormalige baas van onze prinses op de gouden erwt Mabel deed een duit in het voederbakje. Maar het meeste voer is afkomstig van instellingen als het Amerikaanse National Endowment for Democracy en het Britse Open Information Partnership (OPI). Voor de activiteiten van de eerste outfit verwijzen wij met onverbloemd enthousiasme naar onze soepel draaiende zoekmachine. De tweede is een propagandavehikel van de Britse overheid, die onze poes poes, moet je mellekie poes verraste met 13,7 meloen dollar uit de schatkist. Ondanks het feit, dat ze bij de OPI om de donder wel wisten wat voor twijfelachtige gourmet ze in het blikje hadden. Een lieflijke strofe uit een intern OPI-memo laat aan duidelijkheid niks te wensen over. Komt ie:

Bellingcat was somewhat discredited, both by spreading disinformation itself, and by willing to produce reports for anyone willing to pay”.

Neemt u het zo mee of moeten wij het voor u inpakken? Bellingcat heeft bij ons ondermeer een concert gegeven op de schutting van de MH-17 affaire en op de onderste tak van de OPCW-boom, waarbij het rapport over de chemische aanval op het Syrische Douma in discrediet werd gebracht met een hele reeks valse noten. Opvallend: onze msm halen het niet in hun hoofd om de Bellingcanto met een ouwe schoen of volle pispot te onderbreken. Hoe zou dat toch komen zou je zeggen. Stay tuned.

Adriaan V (u weet wel
Opvallend: onze msm halen het niet in hun hoofd om de Bellingcanto met een ouwe schoen of volle pispot te onderbreken. Hoe zou dat toch komen zou je zeggen. Stay tuned.
Sorry Jan, je weet toch ondertussen hoe corrupt het systeem is?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2021