Poes (001)

Christiane Amanpour is een bijdehandje van CNN. Daarom mocht ze gisteren de Russische minister van BuZa Sergej Lavrov interviewen. Haar laatste vraag redde blijkbaar het interview, want die ging de hele wereld over. En Lavrov liet zien waarom Flappie Koenders altijd een Flappie zal blijven. Mocht u het bewuste stukje interview nog niet gezien hebben, hier is het.

  • Datum: .

Poes (002)

Tjonge. Dat was wat. The Donald zei een decennium geleden iets genants over dames en de hele speenstream media riepen dagen lang schande. Hellary haakte daar gretig op in en zei dat een man die zoiets over dames uitbraakte niet geschikt was om president van de USSA te worden. Nou menen wij ons een ovaal sigarenverhaal te herinneren, waarin haar echtgenoot prominent voorbijkwam. En er waren legio min of meer analoge sages. Maar daar gaat het nu even niet om. In de visie van Hellary gaat het kennelijk meer om wat voor vrouwonvriendelijke taal een man uitslaat dan wat ie in the flesh voor vuiligheid produceert. Mogen we daaruit distilleren dat geile Billy verbaal nooit iets denigrerends over dames losliet? Nee, dat mogen we niet. Want volgens deze onder ede afgelegde verklaring uit 1998 zag ook Billy er geen been in om kleedkamertaal te gebruiken als het over dames ging. En toch werd ie president. Moet Hellary even vergeten zijn in de hitte van de strijd. Stay tuned.

  • Datum: .

Poes (003)

Wat is een goed doel? In de ogen van Boudewijn Poelmann's vaandeldragers bij de Postcodeloterij. Nou uuuuh... zielige mensen die door allerlei rampen geen rooie reet meer over hebben, zielige kindjes in gebieden die door ons in middeleeuwse staat zijn teruggebracht, dieren die mede door elitaire jachtpartijen op uitsterven na dood zijn. Dat zijn grosso modo de goeie doelen waar ons gokgeld voor een deel heen gaat als je de tranentrekkende fillempies met Borsato, haar van Tensen, Gerstanofiets en meer van die modale verdieners geloven mag. Zitten we sinds eergisteren met een prangende vraag: behoort Bellingcat tot de fauna die beschermd moet worden? Hij is in ieder geval een uiterst zeldzaam dier in de UK, die na zijn valse catzenjammer over de sarin van Adolf Assad, de Skripal-groepies en de MH17-BUK van Poetin nu graag vanuit zijn dakraam een partijdig concert zou willen verzorgen over de oorlog in Jemen. Mauwt ie. Tot nu toe werd ie ondermeer gesponsord door Sjors Sores. De ouwe Hongaarse grisser die onze prinses Mabel aka de Marmot zo kundig de klasse der miljonairs heeft binnengeloodst. Maar blijkens dit bericht is nu ook de Postcodeloterij te hulp geschoten. Met een half meloen. En hoe dolletjes nou, onze Bellingcat vestigt zich nu samen met een nog een paar nestgenoten binnenkort speciaal in Den Haag om zijn Jemenitische soortgenoot de gekleurde bel aan te binden. Ja, ja. Nou, maak dat de cat maar wijs. De komst van de Britse geschiedvervalser heeft uiteraard alles te maken met de MH17-kees. In het Ooievaarsdorp van haar van Krikke zijn ze namelijk met alle macht bezig om volgend jaar in verband met die kees in Zeist weer een fleurige circustent op te zetten voor het voeren van net zo'n voorgebakken proces als destijds met dat gevalletje van Lockerbie. Oftewel de Postcodeloterij doet aan polletiek. En niet eens stiekem meer. Zij het dit keer zonder de Clintons. De kluit belazeren doe je bij … de Postcodeloterij. Stay tuned (JP)

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch