Skip to main content

Verhalen uit de kelder (004)

08 april 2017

donderdag 26 oktober-2006
Ach, we zijn nou toch bezig. Nog maar eens een lekkere hap uit de verbijsterende verklaring van Jort ten overstaan van de twee neusjes van de KLPD op 3 april jl.

Jort: ... En dan is er het verhaal van Joop Braakhekke. Die is daar echt een beetje bang van. Wij hebben dat eens een keer voorzichtig opgeschreven. Dat is het verhaal dat Endstra en Holleeder in Le Garage hebben zitten eten waarbij er een pistool getrokken zou zijn. Braakhekke zei dat die tafel te luidruchtig was en vroeg om een beetje kalmte. Dat ging niet en het bleef lawaaierig. Toen zei de chef-kok dat hij het wel even zou regelen. Toen die er naar toe ging zou hij even later met een pistool bedreigd zijn.
KLPD: Gebeurde dat door Holleeder?
Jort: Ja. Maar dat moeten jullie als politie weten, want ik heb dat van meerdere kanten gehoord, dat er een pistool werd getrokken en dat de politie voor de deur heeft gestaan om naar binnen te gaan maar niet naar binnen durfde. Dat is toen min of meer met een sisser afgelopen.
Braakhekke heeft het mij een keer verteld, maar nu ontkent hij het. Na mij heeft hij het ook aan anderen verteld, in geuren en kleuren. Toen wilde ik het gaan opnemen, maar toen ontkende hij het allemaal. Hij heeft me verteld hoe het is gegaan. En ik heb het ook nog van iemand anders gehoord. Ik vind dat jullie er met Braakhekke eens over moeten praten. Nu is het moment dat we jullie gewoon moeten helpen en dat deze verhalen naar buiten moeten komen.
”

Toen Jort onlangs bij de rechter-commissaris moest opdraven beweerde hij onder druk van de twee neusjes tot dit soort verklaringen te zijn gekomen. Kan. We waren er tenslotte niet bij en het peeveetje is een samenvatting. Maar we hebben onze twijfels. Dus hierbij verzoeken wij de KLPD om de integrale tekst naar ons op te sturen (na ontvangst wordt de envelop meteen vernietigd, promise). Kunnen we zien of Jort gelijk heeft.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Verhalen uit de kelder