Skip to main content

Schilderachtig (014)

02 april 2017

woensdag 11 juli-2012
Verrassing. Op 5 maart van dit jaar jasten wij in deze serie voor het eerst een artikeltje erdoor over de overval op de Bilthovense villa van de weduwe Röell eind oktober 1999. Een routineus klusje, waarbij in no time zeven kostbare schilderijen van de muur werden geplukt. Niet netjes misschien, maar shit happens. Ellendiger was dat de 84-jarige eigenaresse van al dat moois tussen de bedrijven door ook nog effies stevig werd aangepakt.
Jaren daarna gebeurde er nog iets kleurrijks in de coulisse van deze affaire, maar daarvoor verwijzen wij u vriendelijk naar de afleveringen 8 tot en met 11 van deze serie op deze site.
Maar nou komt het. Waar denderden wij vanochtend bij het eerste bakkie pleur tegenaan? Tegen een artikeltje waarin werd verhaald, dat een kundig smurfenteam vijf van de zeven schilderijen heeft teruggevonden en drie schavuiten achter een kijkgaatje heeft gewurmd. Twee in Nederland en de derde in de Merkelgroeve. Lees en hijs de nationale driekleur.
Of ze alle drie tot de vliegende brigade behoorden die in oktober 1999 de overval pleegde is blijkbaar nog niet op de stoep gezet. En of die drie louche boys rechtstreeks verantwoordelijk waren voor het aanbieden van de Jan Steen bij het niet altijd even deftige Christie’s ook niet. Maar curieus is wel dat wij kennelijk dwars door een smurfenonderzoek zijn heengefietst. Zonder ook maar tegen één smurf aan te botsen. Je maakt wat mee tegenswoordig. Zonder twijfel horen we hier nog meer over. Dus stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Schilderachtig