Skip to main content

Petra Vriens (003)

30 december 2018

Wordt U nog wel es gebeld? Ik bedoel: neemt U de telefoon nog wel es op als die overgaat? Het gemak met die telefoonapparaten van tegenwoordig is dat je meteen kunt zien wie er belt. Dus ik neem maar hoogst zelden meer op. Want meestal gaat het om een priveenummer. Dat is dan dus van iemand die zijn eigen privee beschermt en dat van jou aan zijn of haar laars lapt. Iemand die iets wil verkopen, kortom. Een krant, een seniorenpas, een dienst in het algemeen.

Afgelopen donderdag was het weer zo ver. Privee belde, op een tijdstip waarop het meestal het Braboblad of de vriendenloterij is die behoefte heeft aan een babbel. Ze sturen wel een email, dacht ik en dat was terecht gedacht. Vrijdagmiddag lag dit in de postbus:

 Van de politie hebben wij vernomen dat u onlangs betrokken bent geraakt bij een ingrijpende gebeurtenis. Helaas konden wij u telefonisch niet bereiken. Het kan ook zo zijn, dat wij niet over uw (juiste) telefoonnummer beschikken. In deze e-mail leest u wat Slachtofferhulp Nederland voor u kan betekenen en hoe u ons kunt bereiken.

Volgde nog een hele bijsluiter over wat  er voor een Slachtoffer wel of niet gedaan wordt, maar daarna gelukkig ook een naam van de afzender. Ik had de eer om met Elke Oosterman van doen te hebben. Welaan, ik had zo aan het eind van weer een jaar positief nieuws voor Elke. Leest U maar even mee:

Hallo Elke,

U beschikt over mijn juiste telefoonnummer in Nederland.

De zaak loopt sinds 2015. Dat wist ik trouwens niet. Ik dacht destijds dat ik juridische gevolgen had afgewend door een zogenaamde vaststellingsovereenkomst met de advocaat van de andere partij af te sluiten.

Maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Eenentwintig september jongstleden vroeg ik aan rechercheur Petra Vriens van Politie Midden Nederland waar ik meer informatie over de zaak zou kunnen krijgen. Zij stuurde mij het volgende antwoord:

'U kunt informatie inwinnen bij het slachtofferloket. Het telefoonnummer kunt op internet vinden en u kunt informatie bevragen onder parketnummer 16...... Ik weet niet in hoeverre zij u informatie mogen verstrekken maar dat kunnen zij u vertellen'..

Nu maar hopen dat ik het voor Elke niet te moeilijk heb gemaakt. Zou zomaar kunnen, want onder zijn of haar mailtje stond de volgende zinsnede die rechtstreeks uit een stripverhaal van Marten Toonder zou kunnen zijn gevallen:

Het is niet toegestaan (delen van) dit bericht te gebruiken voor een ander doel dan waar het voor bedoeld is

(JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
30 december 2018