Skip to main content

Octopussy (452)

vrijdag 10 augustus-2012
We kunnen er niks aan doen. Maar elke keer als we die loopjongens van de Postcodeloterij laat op de avond met bossen bloemen zien sjouwen ergens diep in Friesland of aan de Duitse grens dan denken we aan Tommy Telecom.
Een van de vele melkkoeien uit de stal van zwendelboer Robert van de Rhee, die naar het juridisch abattoir werden afgevoerd als de uiers waren uitgedruppeld en je op hun ribben xylofoon kon spelen.
Voor die eindfase voor Tommy in zicht kwam deed Van de Rhee verwoede pogingen om zijn prijskoe in de wei te houden. Maar een veearts moet je betalen en dat vond Robert een beetje zonde. Dus ging hij de boer op om de benodigde poen te lenen in ruil voor een emmer melk, een pakkie boter of een kannetje room. Wie krijg je zo gek? Nou, dat viel best mee. In dit geval vond hij een paar keer soelaas bij een ouwe vriend met een leuk spaarvarken en een bloeiend bedrijf in Amsterdam, Nice Holding. En die wilde Robbie wel helpen. For old time’s sake. Jaar in jaar uit was mr. Nice Guy bereid om tegen allerlei bedrieglijk echt lijkende onderpanden en zelfs een aandeel in een nichtje van Tommy aan vriend Robbie poen te lenen. Tonnen.
Het liep op stront uit. En de vriendschap veranderde in een verstandhouding van wat droeviger niveau. Er kwam een rechtzaak op gang die door listige vertragingstaktieken van de zijde van boer Robert nu al jaren voorttuft. Zo bereikte zij op 13 juni jl. station Utrecht, waar de stationschef aan Van de Rhee een boete uitdeelde van in totaal ruim zeven ton. Te betalen aan zijn ouwe vriend. Betaalt ie dat niet, dan loopt die schuld alleen maar op. Robbie een beetje kennende: die schuld loopt alleen maar op.
De vraag is trouwens of het vonnis van de Utrechtse stationschef boer Van de Rhee heeft bereikt via Schaffhausen, Gibraltar, de Seychellen, Austerlitz, Locarno of Molletjesveer. Nou Robert, bij deze. Graag gedaan. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen