Skip to main content

Balletje, balletje (002)

25 februari 2017

woensdag 31 oktober-2012
Kijk, wij weten van foebele net zoveel als een koe van de zorgpremie, maar als het zondagavond 7 uur is nemen we wel met een bord wortelstamp of een andere lekkernij op de bank plaats om te zien hoe de eredivisionista elkaar ‘smiddags te lijf zijn gegaan. Om ons soms te verbazen over het opvallend mis grabbelen van keepers, het coulante ga-gerust-uw-gang-gedrag van verdedigers en het naast rossen voor een volledig verlaten doel van 7 meter 32. En onze wortelstamp tegen ons breedbeeld aan te flikkeren als de scheids een lullige “vergissing” begaat die de hele wedstrijd naar de kloten helpt. Op zulke momenten vraag je je wel eens af of wij hier achter de duinen heiliger zijn dan Benedictus. Als binnen ons Vierde Rijk overal met klappen poen wordt geschoven om de uitslag van foebelwedstrijden te beïnvloeden, waarom dan niet hier? En nou niet meteen wijzen naar de eigenaar van een Chinese buurtschuur, wij kunnen er ook wat van.
Het p-woord is inmiddels gevallen. De hele voetballerij staat er scheef van en spelers die vijf keer een balletje hoog kunnen houden worden al net zo driftig verhandeld als pronte dames in de vleesindustrie. Wij vroegen ons af hoe vaak deze handel over de halallijn gaat en aan wie kan je dat beter vragen dan aan een zogenaamde licentiehouder. Een van de Nederlandse licentiehouders is Daphne de Vos. Een mevrouw die haar basiskennis opdeed op de Montessori, zich na een vierjarige studie op de UvA bef in het fiscaal recht mocht noemen en de nodige weetjes verzamelde op het gebied van wortelstamp en andere zaken die wij dagelijks naar binnen slaan. Aldus gewapend werd zij in 2007 FIFA licentiehouder en wat later baasje van Top Sports Group BV in het rustieke Ouderkerk aan de Amstel.
Goed, je moet ergens beginnen dus wij tekkelden Daphne met het volgende onschuldige mailtje. Komt ie:

"Geachte mevrouw De Vos,
Wij zijn bezig met het concipiëren van een artikel over de transfermarkt in de voetballerij. Afgaande op de informatie op de site van "Transfermarkt" zou u in het bezit zijn van een licentie. Dat wil zeggen op de Britse en Duitse sites. Niet op de Nederlandse. Kunt u ons zeggen waarom dat laatste niet het geval is? Verder viel het ons op dat uw naam op voornoemde buitenlandse sites in een adem wordt genoemd met die van de heren Van Ophuizen en Haatrecht, beiden zonder licentie. Houdt dat in dat beide heren gebruik maken van uw licentie bij hun activiteiten op het terrein van transfers? Tenslotte zouden wij van u willen weten of u een relatie bent cq. onderhoudt met mr. Pim de Vos, die zich bij herhaling bezighoudt met rechtzaken in deze specifieke tak van sport. U bij voorbaat hartelijk dankend voor uw medewerking...
".

Nou daar kan niemand een blessure van oplopen. Nu maar hopen dat Daphne even tijd heeft. De Ballen. Dex Lura. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Balletje, balletje