Skip to main content

Deutsche über alles (001)

07 april 2017

vrijdag 27 augustus-2004
Lekker instituutje die Deutsche Bank. Heeft indertijd bij het aflopen van de IT-bel in de VS haar klanten toch gepord om aandelen te blijven kopen. Ondanks het feit dat de leiding wist dat de boel down ging. Daar is ze gisteren opnieuw voor op haar vestje gespuugd met een forse boete.
Over de hoofdrol van de bank bij de wel heel levendige handel in putopties United Airlines vlak voor de circusvoorstelling op 9/11 hangt nog steeds de grauwsluier die de heldhaftige kinderboekenlezer Bush persoonlijk over het hele gebeuren heeft gesodemieterd. Het leek er wel heel erg sterk op dat er bijde Deutsche gedetailleerde voorkennis bestond over het op handen zijnde spektakel in Manhattan en het Pentagon. Maar hoe het precies zat bleef duister. Net als al die andere vreemde gebeurtenissen ervoor, tijdens en erna.
Verder bleek na wat justitieel pluiswerk in de VS dat de financier van Auschwitz ook als Witte Reus was opgetreden bij het wassen van drugsgeld ten behoeve van wapenaankopen door Pakistan en de Taliban. Was zij niet de enige, maar toch. En diezelfde Grossbank onderhield daarnaast buitengewoon warme banden met de ruw aan zijn eind gekomen avontuurlijke ondernemer Willem Endstra, die volgens ene John Mieremet ook al drugsgelden door de wringer haalde. Je zal een kleine spaarder zijn en je geld bij de Deutsche Bank hebben gestald. Dat geeft toch veel vertrouwen. Punt is wel, dat alle banken vuile vingers hebben. Dus wat moet je?

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 april 2017
Deutsche über alles