Skip to main content

Proces (004)

26 maart 2017

zondag 27 november-2011
U houdt ons toch niet voor Pipo's grijze langoor? Wij weten natuurlijk ook wel, dat het Maleisische Tribunaal tegen de wind in pist met haar eis om minimaal George Bush en Tony Blair de piste van het Haagse Internationale Hofcircus in te slepen. Zal niet gebeuren. Desondanks weerklinken dit soort geluiden ook uit andere hoeken van de internationale samenleving. Zij het naar aanleiding van een andere heikele kwestie die onder het hoogpolig is gemieterd: de baardvluchten en de in het verlengde daarvan toegepaste verhoormethoden, waarop indertijd ene Klaus Barbie nog octrooi heeft aangevraagd.
Abu Zabayda, een van de luitjes die zonder proces en zonder bewijs dat ie ooit een Al Schijthuisfunctie heeft vervuld op een puntje Cuba verblijft, is naar eigen zeggen barbaars onder handen genomen op een geheime CIA-basis in Litouwen. Abu's bef vandeweek:

"Zubayda heeft het Europese Hof voor de Mensenrechten in Straatsburg verzocht hem tot slachtoffer te verklaren van ontvoering, geheime detentie en marteling op Litouws grondgebied.".

Hoe zeker is het dat Abu daar heeft verbleven en is gekoeieneerd? Litouws polliticus en mensenrechtenenthousiast Algerdas Paletskas boerde daar deze week het volgende over. Komt ie:

"Wij beschikken over opnames van gesprekken tussen Litouwse veiligheidssmurfen en toppollitici. We hoeven niet eens te discussiƫren over de aanwezigheid van de gevangenis. Die was er. De vraag is hoeveel mensen daarin werden opgesloten en naar alle waarschijnlijkheid gemarteld. Ik vind dat de verantwoordelijke Litouwse gezagsdragers en de VS -inclusief George W. Bush- voor het Haagse Internationale Strafhof moeten worden gesleept wegens misdaden tegen de menselijkheid".

We bedoelen maar. Hoor je het eens van een ander. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017