Skip to main content

Paris s'éveille (014)

15 december 2017

Geen vreemde voor ons. Mikkel Prokhorov. Hij kwam bij ons al eens in de spotlights in deze kleine maar fijne serie. Onder zijn aanvoering heeft een hele reut imposante Ruskies, voor een deel behangen met een medallie van het Franse Légion d'Honneur, schriftelijk bij president Emmanuel Macron erop aangedrongen de door het Franse OM op sterk water gezette Suleyman Kerimov naar Rusland te laten vertrekken (1). Suleyman was volgens Prokhorov cs. een alleraardigste garch en een eminente volksvertegenwoordiger, die eenmaal terug aan de Wolga zeker zijn medewerking zou blijven verlenen aan het onderzoek naar zijn vermeende rol als wasstraatondernemer. Bovendien zou zijn gezondheidstoestand uiterst fragiel zijn als gevolg van een ongelukje met een Ferrari in november 2006 waarbij hij ernstig geblakerd was geraakt.
Nou weten we niet of alle betrokken Légionisten een rechtstreeks belang hadden bij de terugkeer van Suleyman. Maar eentje in ieder geval wel: het baasje van de Sberbank. Die bank heeft namelijk flink geïnvesteerd in Kerimov's goudvehikel, waarvan de koers een serieuze ram kreeg na de arrestatie van Suleyman. Daarnaast zal vriend Prokhorov, de voormalige werkgever van Derk Sauer, ook wel flink zijn best doen om Kerimov de demarcatielijn over te krijgen. Al was het alleen maar for old times sake, want Mikkel en Suleyman waren nog niet eens zo heel lang geleden dikke zakengappies.
Een ongeluk komt trouwens nooit in zijn uppie. Mikkel heeft 23 rekeningen lopen bij de FBME bank in Tanzania. Een bank die thuishoort in het hok van het Cypriotische Centrale spaarvarken. Die 23 rekeningen staan op naam van verschillende strofirma's die voor een groot deel zijn gevestigd op de Britse Virgin Islands. Is sinds de coup van onze Jeroen “poep aan je schoen” Dijsselbloem in 2013 niet in overeenstemming met de gedragsregels van het Cypriotische varken. Komt bij dat Amerikaanse poensmurfen Prokhorov ervan beschuldigen net als zijn makker Kerimov een wasstraat te beheren en via die was- en strijkinrichting ondermeer steun te verlenen aan de Hezbollah in Libanon. Voldoende reden dus om Mikkel's rekeningen in de vriezer te duwen en de FBME naar de slager te begeleiden. Nee, het valt tegenswoordig niet mee om de status van garch te handhaven. De hyena's liggen overal op de loer en de gieren voeren duikvluchten uit. Zaraza. Stay tuned.

(1) Zie de vorige aflevering dd. 8 december 2017

Klik hier om uw reactie toe te voegen
15 december 2017
Paris s'éveille