Skip to main content

Letselschade (032)

28 februari 2017

donderdag 23 oktober-2014
Nog een paar weekjes woelen. Dan kan je met je diabetes, je burn-out of een op stapel staande hartaanval in het Belgische Genk terecht. En als je zo nodig op hoogtestage wil dan hoef je ook niet meer naar de Kilimanjaro of de Alpe d'Huez, Genk is the place to be. Daar leggen ze namelijk de laatste hand aan een hypoxiekamer oftewel een ijle luchtkamer. Het project is een initiatief van een oude bekende uit deze serie: professor Raf de Jongh. Een anesthesist bij het ZOL (Ziekenhuis Oost Limburg), die bij gelegenheid nog wel eens een psychiatrisch rapportje de wereld induwt. Is buiten zijn medische competentie, maar daar moet je niet over mauwen. Het doel heiligt de middelen (1).
Hoe de boel wordt gefinancierd is nog niet helemaal duidelijk. Er is sprake van een innig samenwerkingsverband met ABN en dan denk je aha. Maar het gaat niet om het ooit met AMRO getrouwde spaarvarken maar om een klimatiseringsbedrijf in Bilzen. Dus dat wordt nog even de adem inhouden. Want in de omgeving van vriend Raf doken in het recente verleden en in een ander verband allerlei enge financiële illusionisten op, die in staat zijn om zelfs de schamele nalatenschap van je opoe onder je kont vandaan te trekken. Dus pas op Raf, voor je met je plas naar de dokter moet (2).
De eerste klant voor een rondje hypoxie staat inmiddels al in de startblokken: Koenraad Kunnen. Die voelt zich namelijk niet erg lekker en dat is niet zo gek. Als we goed zijn geïnformeerd dan heeft Prof Raf namelijk ooit een pakket aandelen EMC Medical Instruments NV (Kunnen's troetelkind) naar zich toegetrokken, maar nooit betaald.
Lullen we wel over bijna twee meloen euro zonder rente. En als die niet wordt bijgeschreven op je bankrekening dan heb je voor je het weet een burn-out. Kan je naar Genk afreizen, maar bij nader inzien is de Alpe d'Huez toch leuker. Ook al kom je daar soms ook enge illusionisten tegen. Stay tuned.

(1) Raf heeft ooit een rapport gebaard waarin Koenraad Kunnen, de hoofdpersoon van deze serie, tot malloot werd verklaard.
(2) Wij verwijzen voor rekenmeesters als Woutje van Loon, Hendrik van den Hombergh (rip), Jef Dockx en Maurits De Prins naar eerdere artikelen in deze serie, maar vooral naar de afleveringen 23 en 24.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017