Skip to main content

Ben en Robert (006)

02 april 2017

dinsdag 13 december-2011
Gadverpielekes. Wat staat er vandaag in het Paradijselijke dagvod van de Basisweg?
Dat een of andere juf bij het Amsterdamse OM een gruwelijke fout heeft begaan. Toen ze een paar maanden geleden de kuierlatten nam was ze vergeten het dossier van de te vroeg van ons weggenomen TEFAF godfather Robert Noortman over te dragen aan haar opvolger. Dus kwam de zaak vandaag niet voor de kadi en mogen de drie bij de affaire betrokken avonturiers nog een jaartje wachten op de finale.
En da's vooral een strop voor de Duitse hoofdverdachte Eckhard Pruy. Die denkt namelijk dat ie de negen oude meesters, die hij in samenwerking met Noortman achterover zou hebben gedrukt, weer terugkrijgt. Omdat die pas in beslag werden genomen toen de verjaringstermijn van twintig jaar al ruim was verstreken.
En het is natuurlijk ook een strop voor speurneus Bennie Zuidema. De witte tornado uit het bronsgroen kreupelhout wordt er ook niet jonger op en zou graag nog wat beuren voor het terugvinden van de buit. Al was het alleen maar om zijn ouwedag een wat fleuriger aanzicht te geven (1).
Toch is het raar, dat zoiets nou net gebeurt met het dossier-Noortman. Zouden er bij het OM in 020 middelbare meesters en meesteressen rondlopen die zich graag omringen met oeroude meesters? Zoals je in Utrecht meesters hebt die van Modigliani's houden (2)? Of zijn we nu al te conspiratief? Stay tuned.

1. Zie voor een duidelijker beeld aflevering 4 dd. 12 juni 2011.
2.. Zie de serie "Tussen beffen en piraten" van maandag 19 september 2011 e.v.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Ben en Robert