Skip to main content

Opgeruid staat netjes (036)

24 maart 2022

Hee hartstikke lovable kids overal in den lande en voor mijn part ook ver daarbuiten, een heel goeie donderdag gewenst en met fris gemoed op naar de vrijdag van morgen, nietwaar?

Die belooft een klimaatstaking… Een klimaatwat? Dat hadden we toch al gehad en gezien, en ook al een beetje achter ons gelaten? Staken voor het klimaat, of tegen de klimaatsverandering? Nee, er moet juist van alles gedaan worden tegen de naderende ramp, toch?

Want we zijn twee jaar en een pandemie plus oorlog verder en het klimaat is minder dan ooit een dingetje voor jullie ouders, al dan niet toeziend voogden, life coaches en al die andere malloten die wat meer jaarringen onder hun ogen hebben en daarom over jullie willen beslissen.

Jullie moeten morgen gewoon doen wat zij ook doen. Verklaren dat het over en voorbij en klaar is. Hullie hebben bepaald dat de corona gister voorbij was. En hullie hebben vastgesteld dat het per 24 februari oorlogje is geblazen.

Dus jullie bepalen morgen dat per 25 maart 2022 het kapitalisme voorbij is en de natuur met rust wordt gelaten. Per decreet. Laat degene in jullie klas die dat het beste kan het maar netjes opschrijven.

Jullie weten als geen ander dat volwassenen niet naar rede luisteren maar alleen op dreigementen reageren. Dus in de verklaring moet wel iets staan over ‘sancties’… Zul je zien, slaan ze meteen op aan, die pantoffeldragers.

Zet maar in dat decreet dat jelui niet aan tribunalen doet… Dus dat de Gideons en Pepijnen van deze wereld ergens in een heel diep gat zullen moeten kruipen. En dat ook de Putins en Bidens niet zullen worden berecht maar in de soep verwerkt…

Daarna wordt het de beste dag van hun jonge leven voor de hackers onder jullie. Want niemand hoeft te denken dat het kapitalisme zelfmoord pleegt. Dus die verordening van jullie komt niet zomaar van zijn eigen in de krant, zeg maar.

Degenen die het beste hebben opgelet in de IT les breken dus in alle sites van de overheid en planten daar jullie bommetje. Zij bedenken dan wel weer hun eigen fijne truukje om de ambtenaar die denkt dat ie slim is helemaal gek te maken met een mooie hybrid swing.

Zo doen we dat. Per morgen is de groei-economie in de permanente lockdown, lopen alle andere dieren gewoon weer vrij rond en zijn de beleidsmakers vervangen door kinderen van veertien…

(JoopFinland)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
24 maart 2022
Opgeruid staat netjes