Skip to main content

Op de barricades in Frankrijk (027)

08 april 2019

De idioterie van de Franse premier Phillipe bij de presentatie van de resultaten van het 'Grote Debat', 'we hebben naar u geluisterd' wordt door een grote meerderheid van het volk afgewezen. Met beloftes van belastingverlaging en 'we hadden eerder naar de Gele Vestjes moeten luisteren al doen we dat nu wel' proberen ze de opstand (want dat is het) te smoren met loze praatjes en grof geweld, het mengsel dat tot altijd heeft gewerkt. Dat nekt op den duur een regime dat het vertrouwen van de bevolking heeft verloren én slechts walging oproept. Nu de vermaledijde Europese verkiezingen nog om het volk het idee te geven dat ze hebben 'gekozen' en ze denken dat het klusje is geklaard. Deze bestuurlijke elite is zo losgezongen van de werkelijkheid van de gewone mensen dat ze geen oplossingen, politieke oplossingen, kunnen vinden en hun toevlucht nemen tot rookgordijnen van traangas en flauwekulpraatjes.
Macron 's vehikel' La Republique en Marche' ligt op kop in de peilingen, daar trekt 'Jupiter' zich aan op op zijn Olympus, maar het ontgaat hem dat steeds minder Fransen iets hebben met het 'Europese ideaal' waaraan hij zich heeft verpand en opgeworpen als leider. Net als de meerderheid van alle EU-landen. Zelfs in het meest Europese land van Europa, Nederland dat zelfs bereid is haar taal op te geven ten gunste van het Engels, zou bij een referendum over Brussel de uitkomst onzeker zijn. Daarom heeft het kabinet (nb. met D'66,'de referendum partij, Hafmo draait zich om in zijn graf) ook het Referendum de nek omgedraaid. De Nederlanders kunnen gemakkelijk het bos ingestuurd. Bij de Fransen ligt dat wat moeilijker. Onze opstand tegen de Habsburgers is vergeten, net als de Patriotten die zijn ingeruild voor oranjelol. In Frankrijk is de Revolutie gisteren.
Het zou me niets verbazen als de XXIIe aflevering volgende week zaterdag een nieuwe impuls aan de volksopstand zal geven. (WK)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2019
Op de barricades in Frankrijk