Skip to main content

Op de barricades in Frankrijk (034)

10 mei 2019

In een sluwe smerige uithaal heeft RN-leider Marine Lepen geprobeerd de Europese verkiezingen op te waarderen, door deze nep-verkiezingen voor een nep-parlement (waar madame Lepen trouwens al jaren deel van uitmaakt net als haar fascisten vader voor haar) uit te roepen tot 'referendum over Macron. De Fransen, die net als in alle overige EU-Staten behalve Lee Towers met geen mogelijkheid warm te maken zijn voor dit vehikel van de grote bedrijven (de geldmotor achter Deep State), moeten zo verleid worden' om toch naar de urnen te gaan ', zoals dat zo mooi heet in het Frans. Zo blijkt maar weer eens hoe extreem- tot bruin rechts altijd de belangen van het geld, van Deep State behartigt, ten nadele van de arbeidersbeweging waartegen ze in stelling wordt gebracht, als de nazi's aan de vooravond van 1933.
Dit gebeurde op dezelfde dag dat de vakbond CGT en de Communistische partij in Le Havre, de grootste haven van Frankrijk, met acties opriep de aanlevering van Franse wapens aan boord van Saoudische schepen die au Havre voor anker liggen te blocceren. Een schriller contrast kan er niet worden getrokken in de arena. Lepen horen we uiteraard nooit over het lijden van Jemen met Franse hulp.
Zo worden deze afschuwelijke nep-verkiezingen dus ook in Frankrijk spannend, macacundeou. Want in hoeverre zal het mantra van de Gele Vestjes om niet of blanco te stemmen nu nog navolging vinden? Zo worden door het Rassemblement National ook de Gele Vestjes uitgedaagd.
'Als je niet gaat stemmen komt Macron als winnaar uit de bus' (=urn). Daarmee worden de Fransen gechanteerd door Lepen. (WK)

Hans Vogel
Toch wel grappig eigenlijk. Le Pen heeft indertijd zijn Front National opgericht met steun van het Elysée, toen bewoond door Pompidou, die net als Macron een duvelstoejager was van de familie Rothschild. De dochter van Le Pen neemt het nu dus (weer) op tegen iemand die dezelfde bindingen heeft als haar vader destijds. Politiek is en blijft een schouwtoneel.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
10 mei 2019
Op de barricades in Frankrijk