Skip to main content

Op de barricades in Frankrijk (002)

26 november 2018

De onmogelijke positie van de Franse ordetroepen wordt niet beter geillustreerd dan door door onderstaande 'embedded' video (1).  En iedereen die een gids nodig heeft voor hoe je in 'urban warfare' tegen een tot de tanden bewapende en als een gevechtseenheid gedrilde politiemacht teweer moet gaan. Kijk. Hoe waaghalzen met gele vestjes de periferique blokkeren, met gevaar voor eigen leven. Het is voor onze brave kijkers onvoorstelbaar, deze volkswoede. En het heeft (net als de boodschap van de Franse Revolutie) de grenzen al overschreden naar WalloniĆ«. Binnenkort trekken de Vlamingen gele vestjes aan. Als het om verzet tegen de overheid gaat is de taalgrens niet bestaand in den Belzjiek.
Er zijn nu al meerdere doden gevallen. En de macht reageert niet. Nadat voor de 17e november Macron al door veel meelopers (waaronder 2 ministers) verlaten was, nemen nu steeds meer politici afstand van Macron. Het door sommige gele vestjes geƫiste referendum over het aanblijven van Macron (anderen willen doorstrijden tot hij tout court aftreedt) krijgt zo ongelooflijk genoeg geloofwaardigheid. In Frankrijk regeert de 'Vijfde Republiek', vormgegeven door de nu weer graag van stal gehaalde president generaal de Gaulle. De 'Presidentieele Monarchie' die later werd uitgewoond door zijn opvolgers, van Mitterand, Giscard d'Estaing tot Sarkozy. Het is mogelijk dat deze autoritaire staatsvorm zijn uiterste houdbaarheidsdatum nu toch heeft bereikt.
Het eind van wat later bekend zal staan als de 'gebeurtenissen van November' is niet in zicht en dreigt zich richting feestdagen te gaan uitstrekken. Zeker is dat de barricades het aan niets zal ontbreken. Een ontroerde barricadiste in het Noorden vertelde dat hij voor het eerst een broodje ganzelever had gegeten dankzij de steunbetuigers die eten brengen. De aangrenzende wijnboer bracht een straffe witte ter begeleiding.
De verhoging van de brandstofprijzen (waarvan de industrie gevrijwaard werd) wordt verdedigd met het milieu. 'Zij denken aan 'het einde van de wereld' wij aan 'het einde van de maand' luidde de samenvatting van de woordvoerder van weer een andere barricade. Ook de creativiteit viert hoogtij als het volk zich verdedigt.
Het moet beangstigend zijn voor de machthebbers en de klasse waarvoor ze de macht uitoefenen hoe snel in Frankrijk een nauwelijks meer controleerbare massabeweging is ontstaan tegen de Regering. Buiten iedere politieke orientering zo lijkt het. Als het 'Republikeinse' verzet dat in Frankrijk al vaker alle tegenstellingen (tijdelijk) op een afstand zette. De Universele Republiek, waarin iedereen gelijk is.
Er wordt me verweten dat ik een romanticus ben en spoken zie. Wie weet bloedt het dood. Maar dan nog. De verbanden zijn gelegd. De mensen zullen elkaar de volgende keer blindelings weten te vinden, dwars door alle veronderstelde (door MSM gevoede) politieke tegenstellingen heen. En er wordt goed het natje en droogje onderhouden. Er is sprake van een eensgezindheid, solidariteit en opofferingsgezindheid die voor een Nederlander surreeel zijn. (WK)

(1)

https://www.youtube.com/watch?v=s7yQGFiA06U
Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 november 2018
Op de barricades in Frankrijk