Skip to main content

Onze milde kant (040)

30 november 2020

Ja, maar die andere 149 racisten dan? Hoe staat het met de overige afschaffers van het asielrecht? Met de bombardeerders van Halibja? Gaan zij ook in de toekomst vrolijk vrijuit, van de zoon van het brein achter de Joodsche Raad die het door neo-nazi’s geinspireerde asielbeleid van de Denen zo tof vindt, tot en met de zoon van een potje koloniale geschiedenis die het voortwoekeren van de pandemie op last van buitenlanders schuift? Doet zij ook morgen nog haar zegje en haar poepje, de verantwoordelijke staatssecretaris voor de deportaties, zoals ook de verantwoordelijke minister voor Oorlog?

Ik heb in plaats van naar de praatshows vol zelfverklaarde rasdemocraten naar de soap rond de Toeslagenaffaire gekeken. Naar de verantwoordelijken voor dat eclatante staaltje van ethnische profilering. Naar die aan de ene tafel, die zich er met een goedkoop excuus en een grap vanaf mochten maken. En naar die aan de andere tafel, die evenveel boter op hun hoofd hebben en nu voor aanklager mochten spelen in het showproces. Ik heb geen enkele keer de term racisme horen vallen. Die is voor de borreltafel gereserveerd.

De kluit moet herkozen worden, en daartoe blijft geen middel onbeproefd. Baudet doet natuurlijk niets anders dan wat zijn collegae doen. Van Krol tot en met de Marijnissen-dynastie, men zorgt dat men ‘s avonds mag aanschuiven bij Jut en Juul en daar de onmin opblazen tot een nationale rel. Baudet heeft goede ervaringen met de gek die daags voor de laatste verkiezingen in een Utrechtse tram om zich heen knalde en tot ‘terrorist’ werd gekozen. Wellicht heeft hij nu zijn kruit te vroeg verschoten maar het zal mij niet verbazen indien half maart weer iets te zijner faveure en dat van Wilders wordt georganiseerd.

In de sociale media las het een pregnante samenvatting van wat er gebeurt. Baudet -en Nanninga, en Eerdmans, en Vlaardingerbroek, en Cliteur en noem het hele zooitje maar op dat nu rasdemocratisch uit zijn partij is gestapt- heeft vijf, zes jaar zijn rassenwaan mogen botvieren terwijl alleen radicaal links er kwaad in zag. Pas nu men tevens in de msm kan lezen dat in het Forum ook de Jood het moet ontgelden is één tokshow niet meer toereikend om het aantal mensen met hun wortels in de gristelijk-joodse cultuur van het Avondland hun oordeel over man en club te laten vellen.

Achttien maart volgend jaar is Wilders de grootste, en begint de stoelendans. Niemand zal zeggen ‘Dit is mijn schuld’ en zijn of haar partij opheffen. Niemand zal zeggen ‘Wilders is een racist’, want wat koop je daar nou voor? Er zal een beroep op U en mij worden gedaan om de gelederen te sluiten en het verleden te begraven. U en ik zijn dan opeens ‘wij’. Tenzij wij ons aan de zijde van de Salo Mullers, de Jerry Affryies en de waarheid scharen… (gvd)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
30 november 2020
Onze milde kant