Skip to main content

Onze milde kant (024)

18 oktober 2018

Het aantal gevallen van euthanasie vertoonde in de eerste negen maanden van dit jaar voor het eerst een dalende lijn. Zo verdwijnt er weer een mooie Nederlandse traditie. En hield het daarmee maar op. Maar nee, gister werd Canada het tweede land op deze bol waar wiet normale stuf wordt. Dan denk je als rechtgeaard Nederlander nog van nou, dan zullen wij wel nummer 1 zijn geweest, maar niks hoor: Uruguay was de Canadezen voor!
Zijn we binnen een mum van tijd allemaal kwijtgeraakt dus. Niet alleen de Unilever maar ook en vooral die mooie dingetjes waarmee we ooit onszelf tot gidsland bombardeerden en waarmee je als toerist goede sier maakte in de zogenaamde wereldsteden Berlijn en New York. Want hullie hadden sex en rock en roll, maar wij brachten de drugs in het laadje! Nog even en we zijn het Kopenhagen van Europa...
Maar over kwijtraken gesproken: niets ter wereld is zo verdwaald als het socialisme. 't Is even doorbijten en neem er vooral wat te drinken bij, maar kijk even naar het boegbeeld van de Sozialdemokraten achter Emmerich. Nahles heet het geval. Dan mogen wij met Jenny Douwes nog van geluk spreken! Nahles leidt de Sozi's sinds alles en iedereen die partij verlaten heeft. Naar de ondergang dus.
Zover voor wat bereft de socialisten die zich democratisch noemen, de light-versie zogezeid. Gelukkig heb je al sinds honderd jaar ook socialisten die zich gewoon socialisten blijven noemen. Hoewel: gelukkig? Hullie over de grens wel: in Walloniƫ heb je de PTB, in Engeland de Labour van Corbyn, over de Grote Plas Berney Sanders en volgelingen. Stuk voor stuk partijen en partijtjes tegen het kapitalisme en voor internationalisme. Zoals het een socialist betaamt dus.
Hoe in de aap gelogeerd zijn wij hier in de polder dan! Wij moeten het doen met de SP. Het worstsocialisme uit Oss. De club voor wie men eertijds als eerzaam belastingbetaler de ramen en gordijnen dicht moest trekken omdat ze net als het Leger en pastoor van deur tot deur rode potloden kwam venten. De clan van de familie M. De partij die een rechtstreekse voortzetting is van de Nederlandsche Unie, bouwjaar 1940, met goedkeuring van de Grosspapa van Nahles...
Zo'n Sper mocht dinsdag de microfoon in het radioprogramma DIDD. Jasper van Dijk, hijgerig van toon, volgens de website goed in het pak. Het item ging over winkeldiefstallen, gepleegd door AZC-bewoners in het Groningse Ter Apel. Burgemeester nam het op voor de middenstand die vergoeding wil voor de geleden schade. Denk je dat Jaspertje het zal opnemen voor de AZC-ers die lijden onder een paar kleptomanen.
Maar nee: het Kamerlid voor de Partij voor de Rechtvaardigheid ging door waar de burgemeester ophield. Die kleptomanen kwamen 'allemaal' uit 'veilige landen'. Van Dijk wil ze verschepen naar een ASO-AZC en van daaruit met het eerste vliegtuig terug naar hun veilige land van herkomst. 'Nederland is veel te slap', aldus de man die het gedachtengoed van pakembeet Domela Nieuwenhuis claimt.
Veilige landen, die mooie vluchtheuvel voor de politici die het Fort Europa verdedigen. Een keur aan landen en landjes waar het volgens de uitzetters en De Telegraaf goed toeven is, totdat het tegendeel het geval blijkt. Volgens socialist Jaspers is Marokko zo'n land. Vanochtend even het oor te luisteren gelegd bij de landgenoten van Nahles, van de Deutschlandfunk. Ging over Marokko, als  land waarheen de Bondsrepubliek niemand meer gaat uitwijzen... (gvd)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
18 oktober 2018
Onze milde kant