Skip to main content

Onze milde kant (021)

08 september 2018

We hebben iets gemist maar we weten niet wat. Geen flauw benul van waar ze het zojuist op de kwaakradio over hadden. Ze waren terug van een reces en ze hielden 'de vertrouwde politieke discussie', in Nieuwspoort. Gegoocheld op reces. Heeft niets met recessie van doen, en ook niet met enkelbandjes. Betekent gewoon verlof, vakantie dus eigenlijk. Ook gegoocheld op Nieuwspoort. Heeft niets te maken met de Slag bij Nieuwpoort, in zoveel en zoveel, maar is in Den Haag.

Maar goed, nog niks wijzer na een hele goochelsessie. Die discussie zou gaan over 'de twee grote politieke kwesties van de afgelopen week', de eerste week na dat reces dus. Bleek dat reces ook op 'de politiek' te slaan. Die houdt ook vakantie! Of je nog peultjes lust.... Die ene kwestie dat was Blok. Makkelijk zat. Die had tijdens die vakantie hardop gezegd wat die anderen alleen maar denken en uitvoeren. Moeiniedoen. Heel oncollegiaal. Krijg je een motie van wantrouwen aan je broek en mag je alleen maar blijven omdat anders Kaag minister wordt...

Die andere zaak was Pechtold. Daarmee hadden de hersenkwabben het dus moeilijker, zoniet te moeilijk. Snelle associatie: is Pechtold soms de man van Hamers? Ralfie Hamers, van de ING. Die bank die gwoon ons weer aan het rippen is... Het had allemaal in de Privé gestaan, zeiden ze van de radio: 'Dat maakt het zo gevoelig'. Dus dat zou goed kunnen: bij de VoltooidLeven-club van Pechtold is men heel vrij in die dingen dus geen wonder dat de roddelapotheek van de Telegraaf zich daar op gooit. Maar het ging niet over geld, of over zwart en wit in bankzaken -wat weer een heel andere zaak is dan het zwartwit-hardoppraten van Blok, maar dat was met die motie opgelostr en moeten we nu met zijn allen vergeten. Neen, Pechtold was iets overkomen. Iets 'ergs' en iets 'pijnlijks''. Iets waarover -en het woord voerde nu zo'n mannetje met een neusstem die ook tussen lid- en zelfstandig naamwoord erover na moet denken in welke volgorde het ook al weer ging- 'een eh roddelblad niet zwijgt en het daarmee in eh de eh sociale media een eh geweldige eh follow-up krijgt'.

Iets ergs voor Alexander Pechtold... Zijn hond was gestorven? Want hij lijkt ons iemand die met een hond langs het strand wandelt. Zo'n nogal kloek uitgevallen bakbeest dat bijna groter is dan het baasje.... Of had hij een penthouse gekregen van een Pools-Baltische zakenrelatie, maar dan niet in Scheveningen maar op de hei, die bij Brunssum, waar ze hem Lexje zouden gaan noemen en de hond Polleke...? Of.... Verdorie, waarom waren wij zo stom om in de super nooit voor de bladen te blijven staan! Gans het volk wist wat Pechtold was toegevallen, maar wij tastten in het iinktduister. Morgen dan toch maar de bus genomen naar de super aan het andere eind van de stad, waar men ons niet kent...

Maar twee dingen willen we er nu al over kwijt, zonder dat we in kennis zijn gesteld over het genante leed dat Pechtold heeft getroffen. Hoorden we het nou die neus goed zeggen? Over dat roddelblad en een verband met de sociale media? Ziet ie nu echt niet dat het programma waarin hij zijn wijsheden mag eh debiteren flink meewerkt aan de populariteit van het onderwerp in die sociale media?

Het andere ding is de staat van de vaderlandse omroep. Veel kritiek op bezuinigigen in het 'bestel'' en wij vinden ook dat de EO vooral moet blijven. Maar wij denken wel eens aan die onderhand op jaren geraakte vluchteling uit Polen of Hongarije. Hoe moet zo iemand die hier destijds een goed heenkomen zocht vanuit de geestelijke woestenij van het stalinisme nu naar zo'n radioprogramma zitten te luisteren? Die man of vrouw bekruipt toch weer een gevoel dat ie maar al te goed kent? Die is destijds in Tsjechslowakije of in Roemeniëal opgegroeid met Omroep Max, met de lokale versie van Andrévan Duijn en met een 'politieke discussie' over de kleur van de overjas van de commissaris voor Binnenlandse Veiligheid.... (gvd)

sybrand
Je hoeft niet naar de buurtsuper voor dit verhaal:
https://www.rtl.nl/video/db2dd35b-e31e-6582-9fa3-69756100ac5a/

Opmerkelijk is dat de dame in kwestie het weer allemaal heeft gedaan: labiel etc.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 september 2018
Onze milde kant