Skip to main content

Onze milde kant (013)

07 juni 2018

Het is warm en dan kun je beter geen boter op je hoofd hebben. We vragen ons dan ook bezorgd af hoe het Walter Hueskens dezer dagen vergaat. Walter is het brein achter Catched Media & More, een bedrijfje in U raadt het al. Gebakken lucht en meer van dat fraais, maar omdat Walter die boter graag op een bammetje kwijt wil moeten er in Best of Boxtel of waar in het Brabantse land & More ook zitten mag, ook centjes op tafel komen. Daarom is Hueskens tegenwoordig de uitbater van een aantal deurtotdeur-blaadjes.

Een van die advertentieblaadjes is Stadsblad Den Bosch, twee jaar terug nog van Wegener, daarna van de Persgroep en nu dus zeg maar een joint venture van PG en Walter’s toeters-en-bellen-toko. Bergaf, zegt U en daarin geven wij U helemaal gelijk. Bergaf betekent maar al te vaak dat de daler in kwestie alles in het werk moet stellen om niet tegen de vangrail terecht te komen. Hij of zij krijgt dan de Fressen oder Moral kwestie voor de in de tegenwind opkrullende lippen. Een soort kip-of-ei vraag maar dan andersom.

Bon. Walter moet dus het boterhoofdje boven water houden en in zijn Stadsblad is dat goed te zien. Achter op de advertenties van Action en Paanakker wat journalistieke faits divers, een horoscoopje en –tot deze week- een column. Houdoe! heette het ding, en het werd geschreven door Joop Wassenaar, dat is de Joop die lezers van KM als JoopFinland kennen. Houdoe! ging meestal over niet zo heel veel, maar het was een column die op een column leek, heel wat voor het Stadsblaadje, werd best wel goed gelezen.

Een paar weken geleden werd een aflevering van Houdoe! plots van het scherm gehaald. Die ging over het alt right-uitgeverijtje van Perry Pierik. Lezers van dit blad weten van de hoed en de rand want er is in KM meer verschenen over de boeken van Pierik en consorten, ook van de hand van JoopFinland. De columnist was natuurlijk terecht pissed off door dit onaangekondigde gebaar van zijn hoofdredakteur en plaatste op zijn facebookpagina de brief op hoge poten die Pierik aan Walter had geschreven.

Gevolg: exit Houdoe!

Onhandig gedoe van Walter want Pierik kraait nu natuurlijk victorie (Sieg!) en hij is een leuke columnist kwijt. Maar nu die boter op Walter zijn kruin.  Hij wil niet betalen voor een column waarvoor hij af en toe verantwoording aan de Persgroep moet afleggen (da´s nota bene  de definitie van een goeie column...). Maar hij heeft wel betaald voor columns die hij nooit in zijn blaadjes heeft gepubliceerd. Een jaar of wat terug kreeg Walter elf columns aangeboden van een dame, en hij dokte voor het hele serietje. Van de elf kwam er evenwel maar eentje in Stadsblad Den Bosch terecht!

Moet die Persgroep toch es bij onze krantenboer na gaan vragen... (gvd)

Klik hier om uw reactie toe te voegen
07 juni 2018
Onze milde kant