Skip to main content

Het evangelie van de Demos (001)

05 april 2017

vrijdag 1 april-2005
Nadat Ed (“boys will be boys”) van Thijn het vuile werk had opgeknapt voor de asociale club van Jan Peter Valhelm en Boris zijn kroonjuwelen voorlopig weer een bolita-behandeling kon geven ontstond heisa in het Democratische kippenhokje. Eerst om de handelwijze van de partij van Wouter Macchiavelli die Thommetje noopte te vertrekken en vervolgens om het resultaat dat Boris had binnengesleept bij de onderhandelingen met de coalitiegenoten over het hoe nu verder.
Ironisch genoeg vonden die onderhandelingen net plaats in het weekend waarin het Evangelie van Judas opdook. Maar daaraan werd niet gerefereerd tijdens een potje onderling kiften bij NOVA. Een irritante Democratische juf stak bij die gelegenheid Boris nog een veer in zijn reet, al kraaiend dat dit begenadigde kabinet hopelijk door kon gaan met de redding van Nederland en Boele vond vanuit het buitenland dat de Demo’s uit dat verrekte kabinet moesten stappen.
Na dat memorabele weekend dook het coalitie-trio uit een achterkamertje op alsof er nooit een kale man geweest was en verklaarde Boris voor een stel microfoons dat de coalitie gered was, waarvoor hij van de evangelist en de krijtstreep een klopje op de schouderpartij kreeg.
Alleen het congres van de Democratische kippen dat morgen zijn beslag krijgt kan nog roet in het etentje gooien. Maar da’s theorie. De grote grijze geitenbrijer van de partij zal nog wel wat neuzelen over de manier waarop wij in de toekomst zullen worden geburgemeesterd, Boele zal tegen de coalitie stemmen, maar die juf zal koningin kraaien. Of er moet een wonder gebeuren. De vondst van het Evangelie van de Duivel of zo. Maar dat zal wel niet. Dus kunnen we nog twee jaar genieten van de Democratisch gedoogde afbraak van Nederland. Heerlijk.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 april 2017
Het evangelie van de Demos