Skip to main content

vrijdag 1 april-2005
Nadat Ed (“boys will be boys”) van Thijn het vuile werk had opgeknapt voor de asociale club van Jan Peter Valhelm en Boris zijn kroonjuwelen voorlopig weer een bolita-behandeling kon geven ontstond heisa in het Democratische kippenhokje. Eerst om de handelwijze van de partij van Wouter Macchiavelli die Thommetje noopte te vertrekken en vervolgens om het resultaat dat Boris had binnengesleept bij de onderhandelingen met de coalitiegenoten over het hoe nu verder.
Ironisch genoeg vonden die onderhandelingen net plaats in het weekend waarin het Evangelie van Judas opdook. Maar daaraan werd niet gerefereerd tijdens een potje onderling kiften bij NOVA. Een irritante Democratische juf stak bij die gelegenheid Boris nog een veer in zijn reet, al kraaiend dat dit begenadigde kabinet hopelijk door kon gaan met de redding van Nederland en Boele vond vanuit het buitenland dat de Demo’s uit dat verrekte kabinet moesten stappen.
Na dat memorabele weekend dook het coalitie-trio uit een achterkamertje op alsof er nooit een kale man geweest was en verklaarde Boris voor een stel microfoons dat de coalitie gered was, waarvoor hij van de evangelist en de krijtstreep een klopje op de schouderpartij kreeg.
Alleen het congres van de Democratische kippen dat morgen zijn beslag krijgt kan nog roet in het etentje gooien. Maar da’s theorie. De grote grijze geitenbrijer van de partij zal nog wel wat neuzelen over de manier waarop wij in de toekomst zullen worden geburgemeesterd, Boele zal tegen de coalitie stemmen, maar die juf zal koningin kraaien. Of er moet een wonder gebeuren. De vondst van het Evangelie van de Duivel of zo. Maar dat zal wel niet. Dus kunnen we nog twee jaar genieten van de Democratisch gedoogde afbraak van Nederland. Heerlijk.

  • Datum: .

zaterdag 2 april-2005
Vandaag beslissen zo’n pakembeet 2000 leden van een splinterpartij met de kapsones van een volksbeweging of de asociale terreurgroep van Jan Peter Valhelm nog twee jaar zijn gang kan gaan of niet. Onderwerp van gesprek het zogenaamde Paasaccoord met de CDA-evangelist en de VVD-krijtstreep. De kroonjuwelen van de Demo’s zijn voorlopig naar de lommerd. Ondanks de poging van de met de hofkliek verbonden versgebakken vice-premier om met het idee van een gekozen formateur nog wat stank op te houden. En de rondreis van een voormalige marktmeester om als een soort paardenfluisteraar prominente dissidenten weer in het gareel te krijgen.
Vergeten wordt dat de splinterpartij in de afgelopen twee jaar mede-verantwoordelijk is geweest voor een libertarisch beleid dat alleen voor de groep van rijke stinkers een weldaad is geweest. De rest van de bevolking heeft de inhoud van zijn portemonnee rapido zien slinken. Om maar te zwijgen over het minimaliseren van het sociale voorzieningenpakket.
Verder waren de demo’s mede-verantwoordelijk voor aanslagen op de privacy die zo langzamerhand het niveau naderen van 40-45, compleet met kliklijnen, massale afluisterpraktijken, Ausweis bitte, het criminaliseren van een hele bevolkingsgroep, het rücksichtlos uitwijzen van vluchtelingen, etcetera. Onder de vlag van een anti-terreurpolicy die is uitgevonden door een Amerikaanse fan van geitenromans en een dikke man in Jerusalem.
Nu we het toch daarover hebben, de CIA en de FBI hebben van de geitenfanaat de zwartepiet gekregen voor de foute info over Saddammeke’s massavernietigingswapens, die wij al zo vaak massaverneukingswapens hebben genoemd. Of bij die instituten nou inderdaad de schuld moet worden gezocht voor het debacle laten we maar in het midden. Feit is wel dat de club van die zwartekousenridder uit Capelle aan de IJssel er dus ook naast zat en ons heeft betrokken bij een totaal ongerechtvaardigde, geldverslindende preemptive war in Irak. En we hebben ons inmiddels ook al gecommitteerd aan volgende raids als het beleid of de smoel van een buitenlandse leider ons niet bevalt. Ook daarvoor zijn de Demo’s van Dittrich en Brinkhorst verantwoordelijk. Niet dat je ze daarover zal horen vandaag. Daar zitten ze te ouwehoeren over de kroonjuwelen en een sigaar uit de eigen onderwijsdoos. Great.

  • Datum: .

maandag 4 april-2005
Natuurlijk heeft de meerderheid van het congres, dat zaterdag jl. door de leiding van de Democratische splinterpartij was georganiseerd om het Paasaccoord er definitief doorheen te jassen, gekozen voor lijfsbehoud. Wie legt er nou een bom onder zijn eigen pluche? Dan maar liever twee jaar uitstel, je weet maar nooit of een koe toevallig toch niet op een haas gaat zitten.
Bovendien had dat Paasaccoord de Demo’s wel degelijk een grote winst opgeleverd. Althans volgens Boris, de held van Cuba (1). Want daarmee hadden de coalitiegenoten, de evangelist en de krijtstreep, voor het eerst erkend dat er iets mis is met de relatie tussen de kiezer en de gekozene en met de machtsvorming.
Nou hebben wij niks op met die twee farizeeërs die samen met Boris ondermeer verantwoordelijk zijn voor het stelselmatig uitbenen van de zwakkeren in de samenleving om de soep in de terrines van de grote zakkenvullers op smaak te houden. Maar dat ze de achterliggende betekenis van de weerstaanbare opkomst van Pim Fortuyn een paar jaar geleden niet hebben begrepen lijkt ons net zo waarschijnlijk als het ontstaan van een tsunami voor de kust van Urk. En dat ze die nooit hebben erkend lijkt ons ook bullshit. Het klinkt goed in een vergaderzaal in Den Haag, maar de woorden zijn hol. Net zo hol als het idee dat een door het volk gekozen burgemeester of formateur de kiezer ook maar een fractie dichter bij de macht brengt. Om langs die weg voor elkaar te krijgen dat opoe regelmatig een beetje knap te kanen krijgt in het verzorgingshuis en op zijn tijd een beetje lekker kan badderen. Of te voorkomen dat een minderbedeelde een wietplantage moet aanleggen om de premie voor de tandarts of het schoolgeld te kunnen betalen.
We zijn misschien nog niet zover, maar het is in ieder geval valide om Boris en zijn pretentieuze aanhang het volgende alvast eens onder de aandacht te brengen:

“Wie ihr es immer dreht und wie ihr’s immer schiebt
Erst kommt das Fressen und dann die Moral
Erst muss es möglich sein auch armen Leuten
Vom grossen Brotlaib sich ihr Teil zu schneiden
”. (2)

1. Zie de serie “Kuifje op Cuba” tussen 17 en 29 oktober 2004 gepubliceerd op deze site.
2. Uit de ballade “Wovon lebt der Mensch?” uit de Dreigroschenoper van Bertold Brecht.

  • Datum: .