Skip to main content

Kuifje en de diskettes (005)

08 april 2017

donderdag 15 december-2005
Nee hoor. Naar aanleiding van Kuifje R.’s uitzending van afgelopen zondag heeft Remmie laten weten dat de AIVD Fortuyn en een stel politici om hem heen niet had afgelegd. Een bef van het Landelijk Parket zou in 2002 hebben beslist dat er te weinig houvast was voor een nader onderzoek.
Weinig houvast? Vreemd. Nou dachten we toch dat ergens in het voorcircuit de term chantabiliteit was gevallen. En als die bef een beetje op de hoogte was, moet ie ook geweten hebben dat binnen de echelons van zijn ijverige bromsnorren een flink boeket veronrustende kennis rondzwierf over de geldschieters van Pim (1).
Komt nog bij dat onze Pim de aanschaf van de JSF, de nieuwe vliegende doodkist van onze luchtmacht, niet zag zitten. Mocht zijn partij dus doorstoten naar het ministeriële pluche, dan zou dat zeker eilie opleveren bij onze Amerikaanse bovenmeesters.
Daarom alleen al kunnen wij ons slecht voorstellen dat de AIVD geen houvast zocht. Sterker nog, daarmee zou de dienst zich 't zoveelste brevet van onvermogen hebben bezorgd. Niet onmogelijk, gezien de reputatie van de snuffeldienst. Maar als je wel druk in de weer bent om de schade te beperken van de amoureuze avonturen van je hoogste baas, i.c. de minister van Binnenlandse Zaken, dan kan het er bij ons niet in dat je scabreuze berichten over de man die het hele politieke bestel in ongerede dreigt te trappen met hulp van een paar twijfelachtig riekende ondernemers links laat liggen. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd. Stay tuned.

1. Zie de serie “Schimmen achter Pim” op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
08 april 2017
Kuifje en de diskettes